Ελλαδα

Μπιμπίλας για Κιμούλη: Δεν έχει τελειώσει η διαδικασία στο ΣΕΗ

Η απάντηση του προέδρου του σωματείου στην αγωγή του ηθοποιού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας
Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας © EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Σπύρος Μπιμπίλας: Η απάντηση στον Γιώργο Κιμούλη για την αγωγή και η διαδικασία για τις καταγγελίες στο ΣΕΗ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, έδωσε την απάντησή του για την αγωγή που κατέθεσε ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης κατά του σωματείου και των ηθοποιών Ζέτας Δούκα, Δώρας Χρυσικού και Νίκου Ψαρρά, με αφορμή τις καταγγελίες που έκαναν εις βάρος του έναν χρόνο πριν. 

«Η αγωγή πήγε πολύ αργά το μεσημέρι της Παρασκευής στο ΣΕΗ, όπου και δεν ήμασταν εκεί. Το πειθαρχικό συμβούλιο είναι νόμιμο συμβούλιο, το οποίο λειτουργεί βάση κανόνων και βάση νομικών συμβούλων. Δεν έχει ξανασυμβεί να στραφεί ένας ηθοποιός κατά του ΣΕΗ, θα το αντιμετωπίσουμε, μέσα στη μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε αυτή την στιγμή, με τα χιλιάδες προβλήματα που έχουμε», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και συμπλήρωσε: «Εμείς σαν Σωματείο θα απαντήσουμε όταν θα είμαστε έτοιμοι και θα έχουμε νομικούς συμβούλους. Δεν την έχω πάρει στα χέρια μου την αγωγή. Αν θέλει κάποιος να στραφεί εναντίον του Πειθαρχικού Συμβουλίου, που είναι νόμιμο, θα δούμε στο μέλλον τι θα γίνει στα δικαστήρια».

«Θα έρθει ένας φάκελος για τον κ. Κιμούλη για να παραπεμφθεί στη Γενική Συνέλευση. Είναι η μόνη αρμόδια για να αποφασίσει αν θα μείνει στο ΣΕΗ… Δεν μπορούμε να κατηγορούμε το Me Too γιατί είναι απρεπέστατο. Μπορεί να είναι από τη μια ηθικά νόμιμο το Me Too αλλά μπορεί να δημιουργήσει και προβλήματα. Τώρα μπορεί να έχουμε ένα κύμα διαφόρων καταγγελιών, για αυτό βγήκα κι είπα μην τα λέτε στις τηλεοράσεις. Δεν είναι μόνο η κυρία Δούκα που μίλησε δημοσίως για τον κύριο Κιμούλη, είναι κι άλλες κυρίες», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Όσα δήλωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας μετά τις αγωγές του Γιώργου Κιμούλη κατά ηθοποιών και του ΣΕΗ

 

 

Χρυσικού για Κιμούλη: Τι απαντά στην αγωγή 

Ο Γιώργος Κιμούλης κατέθεσε αγωγή κατά της Δώρας Χρυσικού. «Δεν έλαβα ακόμα την αγωγή γιατί ήμουν στην Κύπρο και δεν θα μιλήσω για το νομικό κομμάτι. Μετά από αυτό το κύμα που έχει γίνει με τις καταγγελίες, είναι τουλάχιστον ανάρμοστο να μιλάμε αν το θυμήθηκε μετά από χρόνια. Είναι άκομψο να λέμε αν μια γυναίκα είναι ισχυρή ή ανίσχυρη για το αν δέχθηκε ή δε δέχθηκε κακοποίηση…. Όπως δε γίνονται διακρίσεις για τους θύτες, έτσι δε γίνονται και για τα θύματα» είπε η Δώρα Χρυσικού.

«Είναι ανάρμοστο να ακούμε για ένα περιστατικό, το οποίο έγινε μπροστά μας, ότι δεν συνέβη. Θέλω να ρωτήσω γιατί ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει υποστεί την οποιαδήποτε κακοποίηση, καταγγέλλει μετά από χρόνια αυτό το πράγμα που συνέβη; Για να ζητήσει δημοσιότητα; Αυτήν τη στιγμή η ελληνική κοινωνία έχει ανοιχτά αυτιά για να ακούσει. Εμείς είμαστε μια αγκαλιά και νιώθουμε ότι κάνουμε ηθικά αυτό που πρέπει…. Βλέπετε κάποιες από τις καταγγελίες, να έγιναν τον καιρό που συνέβη; Αυτοί οι άνθρωποι το κουβαλούν μέσα τους, δεν το θυμήθηκαν ξαφνικά… Με τον Νίκο και τη Ζέτα εμμένουμε σε αυτά που είπαμε και θα βγάλουμε μια επίσημη ανακοίνωση», ανέφερε η Δώρα Χρυσικού.

Όσα είπε η Δώρα Χρυσικού μετά την αγωγή του Γιώργου Κιμούλη

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ