Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η κηδεία της μητέρας και των δύο παιδιών

Λουλούδια και κουκλάκια έξω από το σπίτι στο οποίο κάηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λουλούδια και κουκλάκια έξω από το σπίτι των παιδιών και της μητέρας που κάηκαν από φωτιά στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη - Το σημείο όπου κάηκαν η μητέρα και τα δύο παιδιά της © ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

Θεσσαλονίκη: Μητέρα και παιδιά κάηκαν από φωτιά στο σπίτι τους - Λουλούδια έξω από το καμένο κτήριο - Σήμερα η κηδεία τους

Συγκλονισμένη είναι η Νέα Μαγνησία από τον τραγικό θάνατο μιας 31χρονης μητέρας και των παιδιών της 7 και 11 ετών, μετά από φωτιά στο σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη. Γείτονες, συμμαθητές και φίλοι αφήνουν λευκά λουλούδια, κουκλάκια και αναμμένα κεριά, στο σημείο που βρήκαν τον θάνατο.

«Μαρία, Γιάννη και Λυδία, Καλό Παράδεισο», γράφουν και περιγράφουν με συγκίνηση τη θλίψη που έχει σκεπάσει την περιοχή. Περνούν από μπροστά από το καμένο σπίτι, σκύβουν το κεφάλι και σφίγγουν τα χείλη τους. Είναι δύσκολο όπως λένε να συνειδητοποιήσουν πως το 12χρονο αγόρι, η 8χρονη αδελφή του και μητέρα τους, έχασαν τη ζωή τους, τόσο ξαφνικά και τόσο τραγικά.

Η 31χρονη γυναίκα, ο γιος της και η κόρη της, εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι χθες τα ξημερώματα μέσα στο σπίτι τους όταν εκδηλώθηκε φωτιά. Τα δυο αδέλφια βρέθηκαν στο δωμάτιο τους, από τους πυροσβέστες που επιχειρούσαν στο σημείο προκειμένου να κατασβήσουν την πυρκαγιά, ενώ η μητέρα τους ήταν πίσω από την εξώπορτα.

Συγγενείς και φίλοι, σήμερα στις 16:00, θα πουν το τελευταίο αντίο στη μητέρα και στα δυο της παιδιά. Η εξόδιος ακολουθία, θα τελεστεί στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα στη Νέα Μαγνησία.

 

Θεσσαλονίκη: Νεκρή μητέρα και δύο παιδιά - Τι λένε οι γείτονες

Όπως λένε οι γείτονες, η οικογένεια αγόρασε πρόσφατα το σπίτι, μια παλιά μονοκατοικία, το ανακαίνισε και διέμενε στη γειτονιά από το περασμένο καλοκαίρι.

«Έχουμε σοκαριστεί. Μας ειδοποίησαν ότι καιγόμαστε από τη γειτονιά. Βγήκαμε έξω και είδαμε το σπίτι, δίπλα ακριβώς, να καίγεται ολόκληρο. Τρόμαξα, οι φλόγες ήταν πολύ μεγάλες», αναφέρει κάτοικος της περιοχής και συγκινημένος προσθέτει: «οι πυροσβέστες βρήκαν μέσα τη μητέρα και τα παιδιά απανθρακωμένα».

Από νωρίς το πρωί, συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ είναι στο σημείο, καθώς από την πυρκαγιά σημειώθηκε διακοπή στην ηλεκτροδότηση. Τοποθετούν νέα κολώνα ηλεκτροδότησης διότι αυτή που βρισκόταν έξω από το σπίτι κάηκε. Σύμφωνα με το συνεργείο, έχει ήδη αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Ο πατέρας των δύο παιδιών είναι επαγγελματίας οδηγός και έλειπε σε ταξίδι.

Θεσσαλονίκη: Τραγωδία με θύματα μητέρα και δύο παιδιά | 24/02/2022 | ΕΡΤ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ