Ελλαδα

Euroferry Olympia: Εντοπίστηκε και πέμπτη απανθρακωμένη σορός

Προχωρούν οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το πλοίο Euroferry Olympia
Το πλοίο Euroferry Olympia © EUROKINISSI

Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: Εντοπίστηκε και πέμπτη απανθρακωμένη σορός.

Και πέμπτη  σορός εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ στο τρίτο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, το οποίο έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Αστακού.

Ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο πλοίο ανήλθε στους πέντε ενώ οι διασωθέντες στους 281.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διαδικασία των ερευνών από άνδρες της ΕΜΑΚ στο εσωτερικό του πλοίου προχωρά, ενώ το άνοιγμα του καταπέλτη θα γίνει όταν πέσουν οι τιμές του διοξειδίου του άνθρακα στο εσωτερικό και δεν θα υπάρχει κίνδυνος μίας νέας αναπύρωσης της φωτιάς.

Euroferry Olympia: Γιατί έγινε η ρυμούλκηση του πλοίου από την Κέρκυρα

Υπενθυμίζεται πως το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντιζι, ρυμουλκήθηκε χθες, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, στο λιμάνι του Αστακού από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας.

"Euroferry Olympia": Δείτε εικονες  από το Πλατυγυάλι

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο οποίο πλέον δεν φαίνεται να υπάρχει φλόγα παρά μόνο πυκνοί καπνοί. Η ρυμούλκηση του πλοίου έγινε μετά από ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την εξάντληση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων έρευνας και διάσωσης στα βόρεια της Κέρκυρας και είχε ζητήσει τη μετακίνησή του σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Στο σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο υπάρχουν τρία ρυμουλκά και πλοιάριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να μπορέσει να συνδράμει εάν υπάρξει κάποια αναζωπύρωση.

Στο λιμάνι του Αστακού βρίσκονται συνολικά 64 στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μεταξύ των οποίων πυροσβέστες της 5ης και 6ης ΕΜΑΚ. Η πορεία των ερευνών γίνεται υπό την εποπτεία του υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγου Γιάννη Πετρούτσου και του Β' υπαρχηγού του Λιμενικου Σώματος, αντιναύαρχου Γεώργιου Αλεξανδράκη. Επίσης, στο σημείο βρίσκονται στελέχη της oλλανδικής εταιρείας Smit Salvage και της ελληνικής Μegatugs salvage towage.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση στο πλοίο θα ξεκινήσει άμεσα η απάντληση των υδάτων και των καυσίμων. Στο πλοίο βρίσκονται περίπου 700 τόνοι καυσίμων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ