Ελλαδα

Euroferry Olympia: Εντοπίστηκε και 6η σορός

Στο δεύτερο γκαράζ του πλοίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Euroferry Olympia: Εντοπίστηκε και 6η σορός
Euroferry Olympia © ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: Εντοπίστηκε και έκτη απανθρακωμένη σορός.

Σορός άνδρα εντοπίστηκε στο δεύτερο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia το οποίο έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Αστακού.

Ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο οποίο είχε εκδηλωθεί στο τρίτο κατάστρωμα του πλοίου ανήλθε στους έξι, ενώ πέντε άτομα ακόμα φέρονται να αγνοούνται.

Οι διασωθέντες από το πλοίο είναι 281.

Euroferry Olympia: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στις σορούς

Η ιατροδικαστική εξέταση στις πρώτες τέσσερις σορούς που εντοπίστηκαν στο Euroferry Olympia έδειξε τις αιτίες θανάτου των θυμάτων της νέας ναυτικής τραγωδίας που σημειώθηκε πριν από μία εβδομάδα, την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, ανοιχτά της Κέρκυρας. 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, οι αιτίες θανάτου είναι η απανθράκωση ή εγκαύματα. 

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, «χθες και σήμερα ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στις τέσσερις σορούς που μεταφέρθηκαν στην Πάτρα και όπως διαπιστώθηκε η αιτία θανάτου ήταν διαφορετική για την κάθε μία σορό. Άλλες σοροί ήσαν απανθρακωμένες και άλλες έφεραν εγκαύματα. Η μία σορός αναγνωρίστηκε και παρελήφθη σήμερα για ταφή, ενώ οι άλλες τρεις δεν είναι αναγνωρίσιμες».

Συνολικά έχουν εντοπιστεί οι σοροί έξι ανδρών από τα γκαράζ του πλοίου. Η πρώτη σορός που εντοπίστηκε ανήκε σε 58χρονο Έλληνα οδηγό, η οικογένεια του οποίου έχει προχωρήσει ήδη σε αγωγή κατά της εταιρείας του Euroferry Olympia και του πληρώματος του πλοίου. 

Οι έρευνες συνεχίζονται για τους έξι αγνοούμενους. 

Euroferry Olympia: Νέα επιχείρηση μέσα στο πλοίο

Νέα μεγάλη επιχείρηση στήθηκε σήμερα Παρασκευή (25/2) στο πλατυγιάλι Αστακού, εκεί όπου έχει μεταφερθεί το καμένο πλοίο.

Στελέχη από την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ επιχειρούν προκειμένου να ανοίξουν τον καταπέλτη του μοιραίου πλοίου και να μπορέσουν να βγάλουν από τα καταστρώματα τους 6 επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών που έμειναν εγκλωβισμένοι, όταν ξέσπασε η φωτιά.

Nafpaktia news:Το πλοίο στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ