Ελλαδα

Στάθης Παναγιωτόπουλος-Δίκη για κακούργημα: Τι λέει δικηγόρος του

«Ήταν μια έκπληξη για εμάς αυτή η εξέλιξη, αλλά είναι απολύτως κατανοητή και δικαιολογημένη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος
Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος © NDP

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ο δικηγόρος του παρουσιαστή για την αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα.

Έκπληξη χαρακτηρίζει ο δικηγόρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου την απόφαση του εισαγγελέα για αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με το σκεπτικό της ασκηθείσας έφεσης, έκρινε ότι η κατηγορία της «παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων κατ’ εξακολούθηση» για την οποία καταδικάστηκε ο 59χρονος τηλεπαρουσιαστής θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο. Σχετική πρόταση είχε διατυπώσει και η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που όμως δεν έγινε δεκτή από το Δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε ότι η πράξη τελέστηκε στην πλημμεληματική της μορφή, καθώς δέχτηκε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε «σκοπός βλάβης».

Υπό αυτές τις συνθήκες, η υπόθεση, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, οδηγείται στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης που θα αποφανθεί για την έφεση κι εφόσον την κάνει δεκτή εξαφανίζει την πρωτόδικη απόφαση και τη δικάζει εκ νέου.

Στάθης Παναγιωτόπουλος - Δίκη για κακούργημα: «Ήταν έκπληξη», λέει ο δικηγόρος του 

«Ο κ. Εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, θεωρώντας ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έσφαλε, κρίνοντας ότι πρόκειται περί πλημμελήματος και με αυτήν την έννοια θα εκδικαστεί η υπόθεση στο εφετείο εξ’ αρχής και θα κριθεί εκ νέου για το αν πρόκειται για πλημμέλημα ή κακούργημα», είπε αρχικά ο δικηγόρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου, Γιώργος Δακούρας και συνέχισε:

«’Ηταν μια έκπληξη για εμάς αυτή η εξέλιξη, αλλά είναι απολύτως κατανοητή και δικαιολογημένη, μέσα στο πλαίσιο της μεταστροφής της νομολογίας. Με αυτήν την έννοια του εξηγήθηκαν όλες οι ενέργειες αυτές και όλες οι πιθανές εκδοχές».

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η ποινή που επιβλήθηκε στον παρουσιαστή

Η υπόθεση με κατηγορούμενο τον Στάθη Παναγιωτόπουλου εκδικάστηκε, κεκλεισμένων των θυρών, την προηγούμενη εβδομάδα, με τον τηλεπαρουσιαστή να καταδικάζεται σε 5ετή φυλάκιση και επιβολή χρηματικού προστίμου 10.000 ευρώ. Η ποινή του, όπως είχε αποφασίσει το Δικαστήριο, ανεστάλη υπό τους εξής όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αυτοπρόσωπη εμφάνιση μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του και παρακολούθηση από κοινωνικό λειτουργό.

Σημειώνεται ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος κατηγορείται για δύο ανάλογες περιπτώσεις μετά από καταγγελίες ισάριθμων πρώην συντρόφων του.

Οι υποθέσεις αυτές απασχόλησαν τις διωκτικές Αρχές, πριν από τα Χριστούγεννα, και εις βάρος του 59χρονου είχε ασκηθεί τότε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Μετά την απολογία του σε ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση.

Η 30χρονη που κατήγγειλε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο είχε εκφράσει την απογοήτευσή της μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Ειδικότερα, η 30χρονη γυναίκα ανέφερε πως «είμαι απογοητευμένη που ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν παραπέμφθηκε για κακούργημα και που ειπώθηκαν προσβλητικά για μένα πράγματα από την πλευρά των συνηγόρων».

«Ουδέποτε με αποκατέστησε ούτε έδειξε μετάνοια και είχε ενημερωθεί για νομική διαδικασία. Είχε σκοπό να με βλάψει και να με διασύρει. Εκμεταλλευόταν τα συναισθήματα και την εμπιστοσύνη που του είχα», φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή της.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ