- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σχολικές εκδρομές: Τα μέτρα για τις πολυήμερες - Πότε ξεκινούν
Τι ισχύει με τις ημερήσιες - Η ανακοίνωση για το rapid test
Οι σχολικές εκδρομές επιτρέπονται από το Σάββατο (16.02), σύμφωνα με τα νέα μέτρα. Με rapid test σε όλους τους μαθητές οι πολυήμερες από την 1η Μαρτίου.
Διευκρινίσεις για τις σχολικές εκδρομές δίνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μετά τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα που σηματοδοτούν την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών για τον κορωνοϊό.
Οι σχολικές εκδρομές επιτρέπονται εκ νέου από το Σάββατο (16.02). Ωστόσο, οι πολυήμερες μπορούν να γίνονται από την 1η Μαρτίου με συγκεκριμένα μέτρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Με rapid test οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές
Όπως διευκρινίζει το Υπουργείο Παιδείας, όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν σε σχολικές εκδρομές οι οποίες έχουν διανυκτέρευση, πρέπει να κάνουν rapid test 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους.
Αυτό ισχύει τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους. «Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας (self / rapid αναλόγως την περίπτωση), όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί» επισημαίνει ακόμη το Υπουργείο Παιδείας.
Και καταλήγει: «Κατά τις εκδρομές/επισκέψεις θα πρέπει να τηρούνται τα ειδικότερα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στην εκάστοτε περίπτωση, π.χ. προϋποθέσεις μεταφορικού μέσου, εισόδου σε μουσεία κτλ.».
Σχολικές εκδρομές και μέτρα - Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας
Ειδικότερα, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνέχεια σύσκεψης της Υπουργού Νίκης Κεραμέως με την Επιτροπή των Ειδικών με θέμα τις σχολικές εκδρομές, ανακοίνωσε:
- «Επιτρέπεται εκ νέου, από την ημερομηνία έκδοσης της οικείας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η διεξαγωγή ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών, διδακτικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων, σχολικών περιπάτων που ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας.
- » Από την 1η Μαρτίου θα δύναται να λάβει χώρα οποιαδήποτε σχολική εκδρομή ή επίσκεψη περιλαμβάνει και διανυκτέρευση. Οι εκδρομείς που θα συμμετέχουν στις πολυήμερες εκδρομές, συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές, εμβολιασμένοι ή μη, θα πραγματοποιούν rapid test 48 ώρες προ της αναχώρησης, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας (self / rapid αναλόγως την περίπτωση), όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.
- Κατά τις εκδρομές/επισκέψεις θα πρέπει να τηρούνται τα ειδικότερα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στην εκάστοτε περίπτωση, π.χ. προϋποθέσεις μεταφορικού μέσου, εισόδου σε μουσεία κτλ.».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 89χρονος περιέγραφε χρόνια ταλαιπωρίας με το ΙΚΑ και προειδοποιούσε για εκδικητική ενέργεια
Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»
Κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο - Το παιδί απομακρύνθηκε με εισαγγελική εντολή
«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις εκτιμήσεις μας» ανέφερε ο σεισμολόγος
«Από Δευτέρα επιστροφή στην Άνοιξη», δήλωσε ο μετεωρολόγος
Τι πρέπει να κάνουν οι επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια
Ιατρικό ανακοινωθέν Ερυθρού Σταυρού - Χωρίς σοβαρά ευρήματα οι τραυματισμοί των πέντε ασθενών
Ένταση μετά το μακελειό Νοεμβρίου - Καταγγελία για απειλές σε 9χρονο παιδί από τη χήρα θύματος
Μέσα στο όχημα βρισκόταν μια γυναίκα με το παιδί της
Καθηγήτρια φέρεται να πρόβαλλε θρίλερ σε μαθητές, προκαλώντας τους φόβο και αντίδραση των γονέων
Η πιθανή μεταφορά της αργίας δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για πέντε συνεχόμενες ημέρες ανάπαυσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οδηγήθηκε νωρίτερα ενώπιον του ανακριτή του Ναυτοδικείου Πειραιά
Ποια δρομολόγια θα υποκατασταθούν από λεωφορεία την Πέμπτη 30/4
Τι αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ
Τι θα γίνει με τον καιρό στην Ελλάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.