Ελλαδα

Δολοφονία Άλκη: «Έχω μετανιώσει, θα τα πω όλα» λέει ο 20χρονος

«Ειλικρινά μέσα από τα βάθη της ψυχής μου λυπάμαι για όλα»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O 20χρονος που συνελήφθη στην Κορυτσά
O 20χρονος που συνελήφθη στην Κορυτσά © ALPHA

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Τι δήλωσε ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία - Θα αξιολογηθεί δικαστικά στην Ελλάδα

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία μετά τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη. «Ήμουν στο περιστατικό αλλά δεν τον σκότωσα εγώ», ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αλβανούς αστυνομικούς ο 20χρονος ο οποίος παραδόθηκε συνοδευόμενος από τον πατέρα του.

Την εξέλιξη αυτή, επιβεβαίωσε ο συνήγορος του 20χρονου, Παρασκευάς Σπυράτος, λέγοντας πως «εδώ και περίπου μια ώρα ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο αστυνομικό τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά. Έχει ενημερωθεί ο προϊστάμενος εγκλημάτων κατά ζωής κύριος Μαρωνίτης για να πράξει τα δέοντα και να υπάρξει συνεργασία με τις αλβανικές δικαστικές αρχές, ώστε να επισπεύσουμε την επιστροφή του στην Ελλάδα».  

Δολοφονία Άλκη: «Φοβάμαι, έχω μετανιώσει και θα τα πω όλα»

Ο 20χρονος έκανε δηλώσεις στην εκπομπή «TLIVE» στον Alpha, λέγοντας ότι φοβάται και ότι έχει μετανιώσει.

Ερωτηθείς για την απόφασή του να διαφύγει από την Ελλάδα στην Αλβανία, λίγες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη και της παρέας του, ο 20χρονος ισχυρίστηκε: «Είδα στις ειδήσεις το συμβάν και φοβήθηκα. Ήταν να φύγει ο πατέρας και η γιαγιά μου και είπα να πάω κι εγώ. Φοβήθηκα. Δεν με βοήθησε κανείς, το πήρα απόφαση μόνος μου».

«Φοβάμαι. Όχι για εμένα. Όλα τ’ άλλα θα τα πω στον ανακριτή», τόνισε, ενώ ανέφερε ότι έμαθε από τις ειδήσεις ότι έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τον ρόλο του στην επίθεση, ο 20χρονος τόνισε: «Θα το πω στον ανακριτή». Ίδια ήταν και η απάντησή του, όταν ρωτήθηκε για το ποιος μαχαίρωσε τον Άλκη.

Απευθυνόμενος στους γονείς του αδικοχαμένου Άλκη, ο 20χρονος είπε: «ειλικρινά μέσα από τα βάθη της ψυχής μου λυπάμαι για όλα, για ό,τι έγινε και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού» και πρόσθεσε: «Εχω μετανιώσει».

Κληθείς να απαντήσει εάν θα έκανε κάτι διαφορετικά, αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, είπε: «Δεν θα πήγαινα στο γήπεδο ξανά, η οπαδική βία έχει φτάσει στα άκρα».

Έστειλε και ένα μήνυμα στη δική του οικογένεια, λέγοντας πως «θέλω να σταθούν δυνατοί».

Δολοφονία 19χρονου: «Αποδέχομαι τη συγγνώμη», λέει ο πατέρας

Μεγαλείο ψυχής επέδειξε για ακόμη μία φορά ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, στο περιθώριο φιλικού αγώνα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στη μνήμη του 19χρονου γιου του, μεταξύ Καβάλας και Δόξας Δράμας στο δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη».

«Την αποδέχομαι την συγγνώμη. Θα ήθελα να τους δώσω το χέρι και να πω στους ίδιους συλλυπητήρια γιατί δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν τον Άλκη φίλο τους, για να δουν τι εξαίρετο παιδί ήταν», είπε ο Αριστείδης Καμπανός.

Thestival.gr Πατέρας 19χρονου Άλκη


Σε άλλες του δηλώσεις, μετά το παιχνίδι, είπε: «Με συγκίνησε ο φιλικός αγώνας, ήθελα η θυσία του Άλκη να αφυπνίσει. Σήμερα αυτός ο αγώνας με έδωσε ζωή. Όχι άλλη βια. Σημασία έχει να βλέπουν όλοι τον αγώνα και να χειροκροτούν».

Πριν από την έναρξη του φιλικού αγώνα (που κράτησε 45 λεπτά) τοποθετήθηκε ένα στεφάνι και μια εικόνα του δολοφονημένου Άλκη στο ταρτάν του σταδίου, με τους παίκτες των δυο ομάδων να αφήνουν από ένα λουλούδι στο σημείο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ