Ελλαδα

Σύνδρομο MIS-C: Πόσα παιδιά στην Ελλάδα το έχουν εμφανίσει

Τι είναι το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Πάνω από 100 παιδιά στην Ελλάδα με το MIS-C
Κορωνοϊός: Πάνω από 100 παιδιά στην Ελλάδα με το MIS-C © EUROKINISSI/ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Τι είναι το σύνδρομο MIS-C - Πόσα παιδιά στην Ελλάδα το έχουν εμφανίσει.

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία νοσηλεύεται ο 11χρονος που μεταφέρθηκε από τη Λέσβο με C130, λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού

Ο 11χρονος είχε νοσήσει από κορωνοϊό πριν 15 μέρες. Σύμφωνα με τους γιατρούς η πιθανότερη διάγνωση είναι πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο που εκδηλώνεται κάποιες φορές μετά την covid, το λεγόμενο MIS-C, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Το αγόρι δεν είναι διασωληνωμένο, ούτε σε μηχανική υποστήριξη και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή, αλλά σταθερή.

Κορωνοϊός: Πάνω από 100 παιδιά στην Ελλάδα εμφάνισαν το σύνδρομο MIS-C

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε στην αποψινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ότι στην Ελλάδα πάνω από 100 παιδιά έχουν διαγνωστεί με MIS-C, ή είχαν συμπτώματα που παραπέμπουν στο σύνδρομο.

Η κα Θεοδωρίδου διευκρίνισε ότι 50 παιδιά έχουν παρουσιάσει MIS-C και άλλα 50 έχουν παρουσιάσει συμπτωματολογία «που θα μπορούσε να αποδοθεί σε MIS-C».

«Πάντως η σοβαρότητα αυτής της κατάστασης, μειώνεται με την γνώση πλέον της θεραπευτικής αντιμετώπισης, δεδομένου ότι αυτά τα παιδιά και διαγνώστηκαν σωστά και πήραν την σωστή θεραπεία και για αυτό δεν είχαμε θανατηφόρο έκβαση», τόνισε η κα. Θεοδωρίδου.

Κορωνοϊός: Τι είναι το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο
Κορωνοϊός: Τι είναι το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο © EUROKINISSI/ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Τι είναι το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C)

Η πάθηση, την οποία το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ονόμασε πολυσυστηματικού φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά (MIS-C), εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη Απριλίου στη Βρετανία.

Σύμφωνα με το CDC, το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά (MIS-C) είναι μια νόσος που προσβάλλει διάφορα μέρη του σώματος συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς, των πνευμόνων, των νεφρών, του εγκεφάλου, του δέρματος ή των ματιών.

Όπως επισημαίνει το CDC πολλά παιδιά με το εν λόγω σύνδρομο είχαν νοσήσει ή είχαν βρεθεί κοντά σε κάποιον που είχε μολυνθεί από την COVID-19.

Τα συμπτώματα εμφανίζονται τέσσερις με έξι εβδομάδες αφού το παιδί προσβληθεί από τον ιό και αφού έχει ήδη αναπτύξει αντισώματα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ