Ελλαδα

Βιασμός 24χρονης: «Διεθνές κύκλωμα μαστροπείας και ναρκωτικών»

Το νέο μήνυμα της 24χρονης Γεωργίας - Νέα κατάθεση την Παρασκευή

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Διεθνές κύκλωμα μαστροπείας και ναρκωτικών»
Φωτογραφία Αρχείου © PIXABAY

Βιασμός 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη: «Διεθνές κύκλωμα μαστροπείας και ναρκωτικών», λέει ο δικηγόρος, Νίκος Διαλυνάς.

Αποκαλύψεις για «διεθνές κύκλωμα» έκανε ο δικηγόρος, Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος έχει κληθεί να ενισχύσει νομικά την πλευρά της 24χρονης που καταγγέλλει βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου, στη Θεσσαλονίκη. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Διαλυνάς ανέφερε ότι «υπήρχαν Κύπριοι στο εν λόγω πάρτι και, επίσης, υπήρχαν κοπέλες που ήρθαν από την Κύπρο».

«Δεν είναι τοπικής εμβέλειας φαινόμενα, είναι διεθνούς» σημείωσε και ζήτησε από τις ελληνικές Αρχές να βιαστούν. «Το πράγμα παίρνει άλλες διαστάσεις» συνέχισε, ενώ επεσήμανε πως πρόκειται για κύκλωμα μαστροπείας και ναρκωτικών».

Για την αργοπορία των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων είπε: «Απαράδεκτο να μην έχουν βγει οι τοξικολογικές μετά από 20 μέρες», ενώ διέψευσε τις πληροφορίες περί αποστολής τους σε εργαστήριο της Ελβετίας.

«Είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να στείλει εξετάσεις στην Ελβετία;», διερωτήθηκε, ενώ σε ερώτηση εάν εννοεί ότι υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από την καθυστέρηση, τόνισε πως δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο.

Ερωτηθείς για την έρευνα σε κάποιο γραφείο στην πόλη, δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση, αλλά είπε: «Ξέρω ότι υπάρχουν διάφοροι ‘‘ψαράδες’’ που  ‘‘ψαρεύουν’’ κοριτσάκια, τα οδηγούν εκεί πού πρέπει. Τσάμπα ποτά, μεγάλη ζωή. Μετά έρχεται η κόκα, η εξάρτηση και η πορνεία».

Νωρίτερα σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο κ. Διαλυνάς μίλησε για τον τρόπο που δρουν τα πολύ οργανωμένα κυκλώματα μαστροπείας.

«Η νύχτα έχει αλλάξει. Οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε τέτοια κυκλώματα συγκεντρώνονται σε ξενοδοχεία, βίλες και προσελκύουν νέα κορίτσια και τα εντυπωσιάζουν με το πρόσχημα της καλής, πλούσιας και ωραίας ζωής. Έτσι αρχίζει και παρεισφρέει ο κυρίαρχος παράγοντας στα πάρτι αυτά, η κοκαΐνη. Με το που καθίστανται εξαρτημένες οι κοπέλες από την κοκαΐνη, αρχίζει η δεύτερη φάση ‘‘λειτουργίας’’ του κυκλώματος, δηλαδή η φάση της μαστροπείας».

Σημειώνεται πως διερευνώνται και στην Κύπρο καταγγελίες που αφορούν το εν λόγω κύκλωμα. Το παραπάνω επιβεβαίωσε η υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Στέφη Δράκου, λέγοντας πως ο Αρχηγός της Αστυνομίας σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα εργάζονται ήδη προς την κατεύθυνση της διερεύνησης των καταγγελιών.

Καταγγελίες από κοπέλες που έχουν πέσει θύματα βιασμού | 20/1/22 | ΕΡΤ

Βιασμός Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη: Το μήνυμα της 24χρονης

Το δικό της μήνυμα στέλνει η Γεωργία Μπίκα, η 24χρονη κοπέλα που καταγγέλλει βιασμό της στη Θεσσαλονίκη. Μια μέρα μετά τη συγκλονιστική συνέντευξη που παραχώρησε, βρίσκοντας την ψυχική δύναμη και το σθένος μετά απ’ όσα της συνέβησαν, η ίδια μέσω του εντολέα της ευχαριστεί τους πάντες για τη συμπαράσταση και τη στήριξή τους.

«Η Γεωργία σάς ευχαριστεί πάρα πολύ, εγώ σας υπερευχαριστώ διότι η έκκλησή μου βρήκε ανταπόκριση και είμαι σε θέση ότι αυτή η συνεργασία θα φέρει καρπούς και αποτελέσματα στην κοινωνία. Νομίζω ότι καλά πάμε, όμως συνεχίστε την κριτική, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», είπε ο Θανάσης Ζιώγας, σε πρωινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

O κ. Ζιώγας απηύθυνε χθες έκκληση, γιατί όπως είπε, γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από ολόκληρη την κοινωνία και κυρίως από τις γυναίκες να βγει στο φως η αλήθεια και η πραγματικότητα, «να βγουν όλα τα θύματα που υπέστησαν βία χωρίς φόβο να καταγγείλουν το γεγονός αυτό».

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του, τού έχουν καταγγείλει άλλες δύο γυναίκες βιασμό τους με τον ίδιο τρόπο.

«Στο γραφείο μου υπάρχουν καταγγελίες, σε μένα προσωπικά, ότι υπάρχει κύκλωμα που προωθεί γυναίκες σε πάρτι» σημείωσε αρχικά και συμπλήρωσε πως δύο γυναίκες έχουν καταγγείλει βιασμό τους «κατά τον ίδιο τρόπο» το 2016 και 2018, αντίστοιχα.

Η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας (Σ.Ε.Π.Ε.) μιλά για τα  πριβέ πάρτι με τις «κρυφές λίστες» στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα,  η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας (Σ.Ε.Π.Ε.), Έλλη Κανελλοπούλου, μίλησε στο  ThessToday.gr για τα κυκλώματα μαστροπείας που εκτείνονται σε όλη τη χώρα, ακόμη και στην Κύπρο. 

«Γίνεται χαμός σε ξενοδοχεία, γραφεία, σπίτια. Μόλις το 6% των ιερόδουλων πλέον εργάζεται νόμιμα, το υπόλοιπο ποσοστό καταφεύγει σε παράνομη εργασία, χωρίς να δηλώσουν τίποτα», λέει η Έλλη Κανελλοπούλου.

«Σε ό,τι θες πηγαίνουν, από πάρτι σε ξενοδοχείο, γραφείο, σπίτι μέχρι ό,τι θες. Σε αυτά τα πάρτι γίνεται ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Λεφτά να δίνει ο κύριος. Αυτές οι κοπέλες δεν παίρνουν 30, 50 και 100 ευρώ, παίρνουν πολλά παραπάνω λεφτά, από 500 μέχρι και 1.000 ευρώ», τονίζει στο ThessToday.gr, ενώ ερωτηθείσα για τα κυκλώματα μαστροπείας στην Ελλάδα απαντά με έμφαση:

«Τώρα το πήρανε χαμπάρι οι αρχές;».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου ένα μέσο το οποίο έχει συνδράμει στην εξάπλωση των κυκλωμάτων μαστροπείας είναι το διαδίκτυο και οι ιστοσελίδες στις οποίες μπορεί οποιοσδήποτε να «νοικιάσει» για ώρες, μέρες, ή και εβδομάδες, τα λεγόμενα escort κορίτσια, ή αλλιώς νεαρές πολυτελείας.

Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συλλέξει το ThessToday.gr, η επέλαση της πανδημίας και τα πολύμηνα lockdown αύξησαν κατά κόρον την κινητικότητα που σημειώνεται για ραντεβού κατ’ οίκον ή ξενοδοχεία μέσα από σάιτ γνωριμιών. Κάτι που στον νόμο της αγοράς αυτομάτως σημαίνει ότι η αναζήτηση για νεαρές κοπέλες που θα παρέχουν άλλου είδους υπηρεσίες γίνεται ολοένα και συχνότερη.

«Τώρα από το ίντερνετ γίνεται χαμός, όπως και το παζάρι που “πέφτει” μέσα από τις σελίδες γνωριμιών στο διαδίκτυο. Ο καθένας πλέον μπορεί να προσκαλέσει κοπέλες στο γραφείο, στο σπίτι και στο ξενοδοχείο. Ισχύει το “ό,τι θέλεις, όπως θέλεις, όποτε θέλεις”», δηλώνει η κυρία Κανελλοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι «εκτός από κοπέλες άλλης καταγωγής, υπάρχουν και Ελληνίδες. Δεν απέχουν».

Όπως τονίζει η πρόεδρος του Σωματείου, η άνθηση της παράνομης εργασίας οδηγεί στην κατάρρευση του κλάδου. Όπως εξηγεί η ίδια οι νόμιμες εργαζόμενες στους οίκους ανοχής αγγίζουν μόλις το 6%, ενώ το ποσοστό των παράνομων έχει εκτοξευτεί πάνω από το 90%.

«Προσπαθούμε να κάνουμε σοβαρή δουλειά, πάντα στο νομικό πλαίσιο. Αλλά το τι γίνεται στην πραγματικότητα, είναι μεγάλη κουβέντα. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω λέει το ρητό», σημειώνει η ίδια, τονίζοντας ότι «είναι πολλά τα προβλήματα του κλάδου. Τα σπίτια έχουν φθίνουσα πορεία εδώ και χρόνια και όσοι τα κρατάμε το κάνουμε με νύχια και με δόντια, γιατί είναι σπίτια μας. Αλλά η παράνομη εργασία έχει φέρει ένα “μπάχαλο”».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ