Ελλαδα

Ζαούτης: Αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού τις επόμενες ημέρες

Τι είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζαούτης: Αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού τις επόμενες ημέρες
Μαθητές σε δημοτικό σχολείο με μάσκα για κορωνοϊό © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ζαούτης - Κορωνοϊός: «Ο αριθμός των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες θα αυξηθεί».

Στο άνοιγμα των σχολείων και στην αυξητική πορεία των κρουσμάτων εντός των επόμενων ημερών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης. Όπως τόνισε στο Mega, τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν, γιατί «οι επιπτώσεις της πανδημίας στην υγεία των παιδιών είναι πάρα πολύ μεγάλες και ξεπερνούν τη νόσο».

«Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι και το προσδόκημο ζωής των παιδιών έχει επηρεαστεί από την πανδημία» πρόσθεσε ο κ. Ζαούτης, τονίζοντας ότι η «οδηγία» σε όλη την Ευρώπη ήταν να ανοίξουν τα σχολεία.

«Σίγουρα υπάρχει ο φόβος ότι θα μεταφερθεί ο ιός στα σπίτια, γιατί γνωρίζουμε ότι η Όμικρον είναι πάρα πολύ μεταδοτική. Αυτός το στέλεχος έχει αλλάξει την εικόνα της πανδημίας» ανέφερε, ακόμη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ για την πιθανότητα υπερμετάδοσης λόγω του ανοίγματος των σχολείων, σημειώνοντας ότι η νόσηση από τη συγκεκριμένη μετάλλαξη δεν είναι βαριά.

Ζαούτης: Πιθανή αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού

Για την πιθανή άνοδο στις μολύνσεις, ο κ. Ζαούτης υπογράμμισε πως «ο αριθμός των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες θα αυξηθεί, όμως θα πρέπει να δούμε τον δείκτη θετικότητας και όχι τον απόλυτο αριθμό κρουσμάτων».

«Θα δούμε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων με την Όμικρον, όμως ο “σκληρός δείκτης” είναι τα άτομα που χρειάζονται βαριά νοσηλεία και οι απώλειες ζωών» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ