- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αφέθηκε ελεύθερος ο Σεβάν Νισανιάν, ο αρμένιος-τούρκος αντικαθεστωτικός διανοούμενος που είχε συλληφθεί και ετοιμαζόταν για υποχρεωτική απέλαση.
Την απελευθέρωση του 65χρονου Αρμένιου και Τούρκου πολίτη, διανοούμενου Σεβάν Νισανιάν, ο οποίος κρατούνταν στη Σάμο από τις 30 Δεκεμβρίου, διέταξε σήμερα το Διοικητικό Πρωτοδικείο Σύρου, όπως έκανε γνωστό ο Απόστολος Δοξιάδης μέσω facebook.
H ανάρτηση του Απόστολου Δοξιάδη:
«Πριν από λίγο, με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Σύρου, απελευθερώθηκε ο Σεβάν Νισανιάν, ο αρμένιος-τούρκος αντικαθεστωτικός διανοούμενος που είχε συλληφθεί και ετοιμαζόταν για υποχρεωτική απέλαση. Η απόφαση της αστυνομίας απορρίφθηκε, η αποστολή στην Τουρκία αποφεύχθηκε, και ο ίδιος έχει τώρα το δικαίωμα ή να πάει σε χώρα της αρεσκείας του, ή να ασκήσει τα ένδικα μέσα που διαθέτει για να απορριφθεί και η αυθαίρετη απόφασ η της αστυνομίας, να τον χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο για «λόγους εθνικής ασφαλείας» -- λόγους που το δικαστήριο απέρριψε.
Η ελληνική Δικαιοσύνη στάθηκε ακόμα μια φορά στο ύψος της, και η κινητοποίηση της κοινωνίας πολιτών είχε αποτέλεσμα».
Ο Νισανιάν, που έχει καταδικαστεί στην Τουρκία σε 17 χρόνια φυλάκιση για τα κείμενά του για την Αρμενική Γενοκτονία και για τα άρθρα του κατά αυταρχικού νόμου του Ερντογάν, κατάφερε και ήρθε στην Ελλάδα το 2017 κάνοντας αμέσως αίτηση ασύλου. Αργότερα, ενώ η αίτηση προχωρούσε ομαλά, συνάντησε και παντρεύτηκε τη 2019 την Ελληνίδα σύζυγό του, οπότε παραιτήθηκε από το αίτημα ασύλου, δικαιούμενος πλέον άδεια παραμονής ως σύζυγος Ελληνίδας πολίτη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο οι δηλώσεις υποστήριξης της κατηγορίας και η εισαγγελική πρόταση
Νέα εξέλιξη σημειώθηκε στη δίκη για τη δολοφονία του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη από τις Αρχές
Η ταφή θα γίνει στην πατρίδα του, στο Χιλιομόδι Κορινθίας
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Δείτε αναλυτικά τον σχολιασμό και τις απαντήσεις από την ΟΕΦΕ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Κινητοποιήσεις από εργατικά σωματεία και λιμενεργάτες στην πύλη Ε12 για το Crown Iris
Πώς προκλήθηκε και επεκτάθηκε η πυρκαγιά
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο σχολιασμός της ΟΕΦΕ για τα θέματα που έπεσαν σήμερα στα ΓΕΛ
Εξεταζόταν στο μάθημα των Μαθηματικών
Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.