- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Με απέλαση στην Τουρκία απειλείται ο Αρμένιος Σεβάν Νισανιάν
Κρατείται στη Σάμο - Τι αναφέρει η Ελληνίδα σύζυγός του
Ο Αρμένιος διανοούμενος Σεβάν Νισανιάν απειλείται με απέλαση στην Τουρκία. Κρατείται στη Σάμο και περιμένει τη δίκη.
Με απέλαση στην Τουρκία απειλείται ο Σεβάν Νισανιάν, ο Αρμένιος διανοούμενος που ζει στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Ο Σεβάν Νισανιάν έχει ζητήσει άσυλο μετά τη φυγή του από τουρκική φυλακή, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης.
Σε μήνυμά της στο Twitter η Ελληνίδα σύζυγός του, Ήρα Τζούρου, αναφέρει για τον 66χρονο ότι τέθηκε υπό κράτηση την περασμένη Πέμπτη και σήμερα Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου για να ληφθεί η απόφαση αν τελικά θα απελαθεί στην Τουρκία.
Ο διαπρεπής διανοούμενος από την Αρμενία και δημόσιος σχολιαστής για τα τεκταινόμενα στην Τουρκία έχει καταδικαστεί σε 17 χρόνια φυλάκιση. Έχει επανειλημμένα μιλήσει δημόσια για τη Γενοκτονία των Αρμενίων και ασκήσει κριτική στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην προσπάθειά του να περιορίσει την ελευθερία της γνώμης και να «φιμώσει» τον Τύπο.
— Ira Tzourou (@IraTzourou) January 1, 2022
Η άδεια παραμονής του Σεβάν Νισανιάν δεν ανανεώθηκε από τις ελληνικές αρχές, με αποτέλεσμα να μπει από την Αστυνομία σε «λίστα ανεπιθύμητων», όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Απόστολος Δοξιάδης.
«Η απέλαση θα σημαίνει ότι θα στείλουμε έναν γενναίο φίλο της Ελλάδας, αρμένιο πολίτη, στα μπουντρούμια του Ερντογάν για δεκαεπτά χρόνια. Ο ίδιος και οι δικηγόροι του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και αποζητούν την άμεση προσφυγή σε αυτήν» προσθέτει.
Τι αναφέρει η πρεσβεία της Αρμενίας για τον Σεβάν Νισανιάν
Σε ανάρτησή της στο Facebook η πρεσβεία της Αρμενίας στην Ελλάδα αναφέρεται στον Σεβάν Νισανιάν και το ενδεχόμενο να απελαθεί στην Τουρκία.
«Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελληνική Δημοκρατία είναι ενήμερη για τις διαδικασίες και τις εξελίξεις γύρω από τον Αρμένιο διανοούμενο, Κωνσταντινουπολίτη, υπήκοο της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Σεβάν Νισανιάν και λαμβάνει όλα τα δυνατά μέτρα για την διευθέτηση του ζητήματος» τονίζει.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μοιραίο δυστύχημα κατά την αποβίβαση, σοβαρός τραυματισμός και κατάληξη στο Γεννηματάς
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία της δημοσιογράφου στου Παπάγου
Αυτοψία Χαρδαλιά στα έργα που αλλάζουν το ενεργειακό αποτύπωμα της Γκράβας
Ήλιος και άνοδος της θερμοκρασίας την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου
Στάσεις εργασίας, κλειστοί σταθμοί και αλλαγές σε όλα τα δρομολόγια των μέσων σταθερής τροχιάς
Οι επεξηγηματικοί χάρτες του Meteo
Αν, φυσικά, οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν
Συναγερμός στις Αρχές
Η ακαδημαϊκή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Roger Williams
Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη τους
Το δικαστήριο είχε ορίσει για σήμερα την ανακοίνωση περί της ενοχής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.