Ελλαδα

Βατόπουλος: Θα γίνει συζήτηση για τα σχολεία στην επιτροπή

«Η Όμικρον δεν είναι απλό κρυολόγημα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητές λυκείου με μάσκα στην τάξη
Μαθητές λυκείου με μάσκα στην τάξη © Eurokinissi

Θέμα συζήτησης θα αποτελέσει το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές στις συνεδριάσεις των ειδικών σύμφωνα με τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές καθώς και για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βατόπουλος εξήγησε πως «τα σχολεία είναι ένας ελεγχόμενος χώρος ο κόσμος πρέπει να δει αν και πόσες συρροές είχαμε στα σχολεία, δηλαδή κρούσματα μέσα στο σχολείο. Το πότε κλείνει το σχολείο εξαρτάται από το ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων, το οποίο ίσως αλλάξει, γιατί τώρα με την Όμικρον θα έχουμε ενδεχομένως πολύ περισσότερα κρούσματα πολύ πιο γρήγορα. Θα συζητηθούν τα θέματα» και πρόσθεσε:

«Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών και με την Όμικρον μπορεί να αλλάξει ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων».

«Δεν πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι (η Όμικρον) είναι απλό κρυολόγημα… Μπορεί να είναι απλό κρυολόγημα σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, αλλά οι πολλοί μεγάλοι αριθμοί προφανώς και θα προκαλέσουν πολλά βαριά περιστατικά, και προφανώς θα έχουμε πρόβλημα» προειδοποίησε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Με βάση την εμπειρία της Βρετανίας και της Νότιας Αφρικής ξέρουμε ότι αυτή η επιδημία αυτή ανεβαίνει ραγδαία και πολύ γρήγορα. Μπορεί να ανέβει κι άλλο. Πόσο θα ανέβει κανείς δεν ξέρει, υπάρχει μια οροφή όταν πλέον έχει αρχίσει να ανοσοποιείται όλος ο πληθυσμός».

«Πολλά κρούσματα και οι επόμενες ημέρες - Με τεστ στα οικογενειακά τραπέζια»

«Όλες οι υπόλοιπες μέρες θα είναι με πολλά κρούσματα. Αγωνία όλων μας είναι να δούμε πόσα περιστατικά θα είναι βαριά αυτό είναι το βασικό. Στη Βρετανία έχει ήδη αρχίσει να υπάρχει μια αύξηση στις νοσηλείες. Ευτυχώς στη Βρετανία δεν υπάρχει ακόμη αύξηση στις εισαγωγές στις ΜΕΘ» τόνισε ο καθηγητής και συμπλήρωσε σχετικά με τα οικογενειακά τραπέζια:

«Το μήνυμα είναι προσοχή, τεστ αντιγόνου τώρα που θα μαζευτούμε στα σπίτια για την Πρωτοχρονιά πριν μπούμε στο σπίτι. Δεν πειράζει ας κάνουμε τρία – τέσσερα αυτές τις μέρες. Οι πολύ μεγάλοι με υποκείμενα ας μην πάνε  το βράδυ ή την άλλη μέρα στην οικογενειακή συγκέντρωση δεν πειράζει».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ