Ελλαδα

Παγώνη: Θα δούμε και πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων

«Δύσκολοι οι επόμενοι δύο μήνες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χριστούγεννα στην Αθήνα - Πολίτης με μάσκα
Χριστούγεννα στην Αθήνα - Πολίτης με μάσκα © Eurokinissi

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό για την πορεία της πανδημίας, την ενδεχόμενη επιβολή μέτρων αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων.

Για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας, τα πιθανά μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά και τη μετάλλαξη Όμικρον μίλησε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε την δυσκολία των επόμενων δύο μηνών, σημειώνοντας ότι «Ιανουάριος και Φεβρουάριος θα είναι οι δυο μήνες που θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων» και τόνισε ότι μπορεί να δούμε πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων αλλά σταδιακά. «Το 15.000 το θεωρώ υπερβολικό», πρόσθεσε. 

Αναφορικά με την μετάλλαξη Όμικρον είπε ότι τα στοιχεία είναι από την Ευρώπη και από τη Αφρική και οι ασθενείς που καλούνται να διαχειριστούν στα νοσοκομεία είναι «Δέλτα».

«Όποιος έχει συνάχι δεν σηκώνεται να πάει στη δουλειά του γιατί τα συμπτώματα της Όμικρον είναι πολύ απλά. Με συνάχι και μπούκωμα μένουμε σπίτι μας», εξήγησε η κ. Παγώνη.

Ως προς τα όσα ακούγονται για την εστίαση, επεσήμανε ότι «μπορεί να παραμείνουν οι καθιστοί οι θαμώνες και να λειτουργήσουν έτσι οι επιχειρήσεις από το να κλείσει ένα μαγαζί».

«Ας ανοίγουν και πιο νωρίς. Στο εξωτερικό τρώνε στις 7 η ώρα και 12 η ώρα είναι μια κανονική ώρα για ύπνο», πρόσθεσε.

Τέλος, η κα Παγώνη εκτίμησε πως «τον Μάϊο θα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.