Ελλαδα

Συντάξεις Ιανουαρίου 2022: Πότε γίνεται η πληρωμή - Ημερομηνίες

Πριν από τα Χριστούγεννα όλες οι πληρωμές

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι συντάξεις Ιανουαρίου 2022 πληρώνονται πριν από τα Χριστούγεννα
Οι συντάξεις Ιανουαρίου 2022 πληρώνονται πριν από τα Χριστούγεννα © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Οι πληρωμές για συντάξεις Ιανουαρίου 2022, κύριες και επικουρικές, ανά ταμείο. Πότε γίνεται η πληρωμή από ΕΦΚΑ για ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ και ΟΠΕΚΑ μεταξύ άλλων.

Οι συντάξεις Ιανουαρίου 2022, κύριες και επικουρικές, πληρώνονται νωρίτερα λόγω των γιορτών. Οι συνταξιούχοι θα δουν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους πριν από τα Χριστούγεννα. Η πληρωμή για τις συντάξεις Ιανουαρίου 2022 γίνεται με βάση το ταμείο και τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου.

Τα ποσά μπαίνουν αυτήν την εβδομάδα αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, όπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Εργασίας.

Σημειώνεται ότι ο ΕΦΚΑ προχώρησε σε διευκρινίσεις αναφορικά με τις συντάξεις Ιανουαρίου ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, οι οποίες πληρώνονται την προσεχή Δευτέρα.

«H πληρωμή των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2022 σε συνταξιούχους που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ και πληρώνονται τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί από τον φορέα και όχι νωρίτερα, όπως ακριβώς είχε οριστεί στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 7/12/2021» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο e-ΕΦΚΑ.

 

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές - Τι ορίζει ο νόμος

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη νομοθεσία για την πληρωμή των συνταξιούχων, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:

  • Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.
  • Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Όπως κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο, έτσι και φέτος, οι συνταξιούχοι πληρώνονται νωρίτερα τις κύριες και επικουρικές συντάξεις τους λόγω των εορτών, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τα Χριστούγεννα.

Οι συντάξεις Ιανουαρίου 2022 ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ πληρώνονται τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021
Οι συντάξεις Ιανουαρίου 2022 ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ πληρώνονται τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 © EUROKINISSI/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Οι ημερομηνίες για τις συντάξεις Ιανουαρίου 2022 ανά ταμείο

Ακολουθούν αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Ιανουαρίου 2022:

  • Στις 20 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα καταβάλλονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 21 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 22 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη η πληρωμή για κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ)  που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 23 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές  συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος - Πότε μπαίνουν

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Εργασίας, την επόμενη εβδομάδα θα γίνει και η πληρωμή των συνταξιούχων που λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη και ανήκουν στην κατηγορία Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας και Πυροσβεστικό Σώμα.

​Ειδικότερα, οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 στους δικαιούχους, οι οποίοι θα δουν τα χρήματα να έχουν κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Η πληρωμή για τις συντάξεις Ιανουαρίου 2022 θα γίνει πριν από τα Χριστούγεννα
Η πληρωμή για τις συντάξεις Ιανουαρίου 2022 θα γίνει πριν από τα Χριστούγεννα © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η πληρωμή για τις επικουρικές συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ - Πότε γίνεται

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση.

Αυτό σημαίνει ότι οι επικουρικές συντάξεις Ιανουαρίου 2022 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ