Ελλαδα

Δωρεάν διάθεση self test από φαρμακεία και αυτήν την εβδομάδα

Ώρες και ημέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Self test για κορωνοϊό από φαρμακείο
Self test για κορωνοϊό από φαρμακείο © EUROKINISSI

Δωρεάν self test από το φαρμακείο για πολίτες που είναι εμβολιασμένοι και μη, καθώς συνεχίζει η διάθεση τους και αυτήν την εβδομάδα. Ποιες ώρες και ημέρες.

Δωρεάν self test από τα φαρμακεία για κορωνοϊό μπορούν να πάρουν οι πολίτες που το επιθυμούν. Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Υγείας, συνεχίζεται και αυτήν την εβδομάδα η διανομή δωρεάν αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) σε όσους πολίτες δεν το έχουν προμηθευτεί.

Στόχος είναι η καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και την αποφυγή της διασποράς κορωνοϊού τα Χριστούγεννα 2021 και την Πρωτοχρονιά 2022.

Συγκεκριμένα, από σήμερα Δευτέρα 13/12/2021 έως και την Παρασκευή 18/12/2021 και ώρα 17.00, οι ενήλικοι πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα self test από τα φαρμακεία της χώρας.

Ποιες ώρες και ημέρες διατίθεται δωρεάν το self test από τα φαρμακεία

Η δωρεάν διάθεση self test θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Αν και το μέτρο με το self test δεν είναι υποχρεωτικό, καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 18/12, ώστε να περιοριστεί το ιικό φορτίο και η κυκλοφορία του ιού ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ