Ελλαδα

Καιρός: Προειδοποίηση για ισχυρά φαινόμενα και πλημμύρες αύριο

Πού θα «χτυπήσουν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με ομπρέλα στη βροχή
Πολίτες με ομπρέλα στη βροχή (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη χώρα από σήμερα το βράδυ με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Κύμα κακοκαιρίας θα «χτυπήσει» τη χώρα από το βράδυ της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου με ισχυρά φαινόμενα και πλημμύρες κατά τόπους.

Όπως αναφέρουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, το Ιόνιο, το Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.

Συγκεκριμένα, υπάρχει προειδοποίηση για κατά τόπους πολύ ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά, νότια και βορειοανατολικά ηπειρωτικά, αλλά και πιθανότητα εκδήλωσης πλημμυρών και κατολισθήσεων.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για το Ιόνιο και τις παράκτιες περιοχές των δυτικών ηπειρωτικών.

 

 

Το μεσημέρι του Σαββάτου βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στο Αιγαίο και από το πρωί της Κυριακής η κακοκαιρία θα πλήξει τα δυτικά και βόρεια καθώς και τα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται να έχουμε από το απόγευμα της Κυριακής.

 

 

Το Σάββατο οι άνεμοι σε πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και, κατά τόπους, θα φτάνουν τα 8 έως 9 μποφόρ.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων αναμένεται να δημιουργήσουν υψηλό κυματισμό. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα μοντέλα του ΕΑΑ, υψηλός κυματισμός αναμένεται στο Ιόνιο, στις ακτές των δυτικών της χώρας, μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου, στον Σαρωνικό και στο Βόρειο Αιγαίο.

Τη Κυριακή, ωστόσο, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και στο Ιόνιο θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς.

 

 


 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ