Ελλαδα

Υπουργείο Υγείας: Το πιστοποιητικό νόσησης θα διαρκεί 3 μήνες

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το πιστοποιητικό νόσησης θα έχει πλέον διάρκεια 3 μήνες
Το πιστοποιητικό νόσησης θα έχει πλέον διάρκεια 3 μήνες © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Το πιστοποιητικό νόσησης θα έχει ημερομηνία λήξης στους 3 μήνες, από 6 που είναι σήμερα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι μειώνεται ο χρόνος ισχύος που έχει το πιστοποιητικό νόσησης για τον κορωνοϊό, από τους 6 στους 3 μήνες.

Είχε προηγηθεί η εισήγηση για λήξη του πιστοποιητικού νόσησης στους τρεις μήνες, την οποία έκανε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Στην ανακοίνωση το υπουργείο διευκρινίζει ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το πότε και το πώς θα υλοποιηθεί ο συγκεκριμένος σχεδιασμός που αλλάζει τα όσα ισχύουν με αυτό το πιστοποιητικό.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 81 θάνατοι και 5.899 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Το Υπουργείο Υγείας για το πιστοποιητικό νόσησης - Η ανακοίνωση

«Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους 6 μήνες στους 3 μήνες, θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της 3μηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες» αναφέρει η ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι λίγα 24ωρα νωρίτερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων είχε εισηγηθεί επίσης το πιστοποιητικό νόσησης για ανεμβολίαστους να βγαίνει μόνο μετά από μοριακό τεστ (PCR).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ