- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επεισόδιο στην παράσταση του Ζαραλίκου - Διακόπηκε από «θεατές»
Aνάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το ζήτημα
Η παράσταση του κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη» διακόπηκε όταν κάποιοι από τους θεατές εισέβαλαν στη σκηνή διαμαρτυρόμενοι.
Ένταση επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης στην παράσταση του γνωστού κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου «200 χρόνια δανεικά». Συγκεκριμένα, κάποια άτομα ανέβηκαν στη σκηνή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, μετά από σχόλιο για επιχειρηματία. Όπως φαίνεται και σε σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, μεταξύ αυτών βρισκόταν και η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη.
Σύμφωνα με χρήστες των social media, η Σάσα Σταμάτη διαμαρτυρήθηκε στον κωμικό επειδή στην παράσταση υπήρχε αναφορά στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά όχι στον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη.
«Στη χώρα που είσαι πρωθυπουργός Κυριάκο Μητσοτάκη μπαίνουν μπράβοι σε θέατρο για να σταματήσουν την παράσταση και τους πετάει έξω το κοινό. Δεν αντέχουμε τόσο φιλελευθερισμό πια», έγραψε σε ανάρτησή του ο Χριστόφορος Ζαραλίκος.
Με ανάρτησή του στο twitter καταδίκασε την παρεμπόδιση της παράστασης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου αναφέρει στην ανάρτησή του:
«Η κοινωνία μας έχει εμπεδώσει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, πρωτίστως της σάτιρας, όσο αιχμηρή και αν είναι. Κάθε απόπειρα, έργω ή λόγω, βίαιης παρεμπόδισης της είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, πόσω μάλλον όταν έχει χαρακτηριστικά αυτοδικίας».
Καταδίκη ΣΥΡΙΖΑ για παρεμπόδιση της παράστασης Ζαραλίκου
Την παρεμπόδιση της παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου, εχθές, σε θέατρο στο κέντρο της Αθήνας καταδίκασε με ανάρτησή του στο Twitter ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.
Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η διακοπή της παράστασης είναι «ντροπιαστική και επικίνδυνη» και «σημάδι παρακμής».
«Η λογοκρισία δεν θα περάσει, η τέχνη και η ελευθερία θα νικήσουν» σημειώνει ο κ. Ζαχαριάδης.
Νωρίτερα υπήρξε αντίδραση και από το ΚΚΕ για το συμβάν, σύμφωνα με την οποία είναι «σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν “αγανακτισμένους” σε ρόλο “μπράβου”, επειδή διάφοροι επιχειρηματικοί, πολιτικοί ή άλλοι παράγοντες ενοχλούνται από τη σάτιρα των καλλιτεχνών. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν ακόμη τουλάχιστον καταδικάσει το γεγονός, δείχνει την ανοχή τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ξεκάθαρος ο Έλληνας τραγουδιστής
Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση
Συνελήφθη ένας 18χρονος, καθώς και δύο γυναίκες για υπόθαλψη
«Μαμά, σήμερα έφερε έναν φίλο μου...»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.