1821 Digital Gallery

«Dr. Kontos»: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη - Οι καταθέσεις ως τώρα

Δίκη «Dr Kontos»: Ο κατηγορούμενος για 12 ανθρωποκτονίες δήλωσε εισαγωγή σε νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού
Δίκη «Dr Kontos»: Ο κατηγορούμενος για 12 ανθρωποκτονίες δήλωσε εισαγωγή σε νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού © Eurokinissi
Μητέρα θύματος: «Σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου, μας έλεγε πως είναι κακομαθημένο»
  • A-
  • A+
0
Συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, η δίκη του «Dr. Kontos» - Συγκλόνισαν οι πρώτες καταθέσεις για τη δράση του «ψευτογιατρού».

Συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, η δίκη του «Dr. Kontos» με τις καταθέσεις των γονέων ενός 14χρονου κοριτσιού που έπεσαν θύματα του ψευτογιατρού με αποτέλεσμα το παιδί τους να χάσει τη ζωή του.

Δίκη «Dr. Kontos»: Συγκλόνισε η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα

Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, ξεκίνησαν οι καταθέσεις των μαρτύρων για την υπόθεση του «Dr. Kontos» ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο πρώτος μάρτυρας που έχασε τον πατέρα του το 2015 μετά από τις "θεραπευτικές μεθόδους του "Dr Kontos", είναι ένας από τους 60 μάρτυρες κατηγορίας στην πλειονότητά τους άνθρωποι που έχασαν οικείους τους ή τους είδαν να εμφανίζουν ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης τους εξαιτίας των "συμβουλών" του "Dr Kontos" που αφορούσαν τη διακοπή των φαρμάκων που λάμβαναν, ώστε να δεχθούν τις δικές του "προηγμένες ουσίες" .

Συστημένος από συγχωριανό της μητέρας τού μάρτυρα, ο «ψευτογιατρός» διαβεβαίωσε την οικογένεια του ασθενούς με καρκίνο στον πνεύμονα, πως με την θεραπεία που θα του κάνει, ακόμη κι αν δεν πάει καλά "θα στέκεται στα πόδια του μέχρι την τελευταία στιγμή" ,όπως ανέφερε ο γιος του θανόντος, κλαίγοντας με λυγμούς στο δικαστήριο.

Υπόθεση «Dr. Kontos»: Η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα

Σχετικα
Δίκη «Dr Kontos»: Πώς απέσπασε 200.000 ευρώ από θύμα του
Δίκη «Dr Kontos»: Πώς απέσπασε 200.000 ευρώ από θύμα του

Σύμφωνα με την κατάθεση του γιου τού θύματος , ο "Dr Kontos" με την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τον Ιούνιο του 2015 συνέστησε τη διακοπή των χημειοθεραπειών του ασθενούς λέγοντας πως "οι γιατροί κάνουν χημειοθεραπείες για να παίρνουν μίζες από φαρμακευτικές εταιρίες και στο εξωτερικό κάνουν πια άλλες θεραπείες". Όσον αφορά τις "άλλες θεραπείες" που έναντι 7.200 ευρώ ζήτησε και πήρε ο "ογκολόγος" ήταν, σύμφωνα με τον μάρτυρα , διατροφή με πολλά υγρά και χυμούς μεταξύ των οποίων χυμός από παντζάρι και σκόρδο που προκαλούσε εμετούς στον ασθενή. "Αντιδρά ο οργανισμός και καθαρίζει από τα ξένα κύτταρα" ήταν η απάντηση του κατηγορούμενου, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας για την επαφή του με τον κατηγορούμενο: «Μου είπε να σταματήσει ο πατέρας μου τις χημειοθεραπείες, γιατί ο ασθενής γίνεται ράκος, ενώ με τη δική του μέθοδο θα ενισχύονταν το ανοσοποιητικό. Τον ρώτησα πως βλέπει την κατάσταση και είπε ότι "είναι δύσκολη αλλά θα αυξήσουμε κατά 80% το προσδόκιμο ζωης". Μου είπε ότι "ακόμα και καλά να μη πάει, θα στέκεται στα πόδια μέχρι την τελευταία στιγμή. Ήθελε μόνο την κάλυψη του κόστους των βοτάνων, το οποίο ήταν ακριβό, 7.200 ευρώ περίπου και του λέω "τι βότανα είναι αυτά; Να τα μαζέψω εγώ" και μου είπε ότι δεν είναι απλό, ότι είναι εκχυλίσματα και παρασκευάζονται στο εργαστήριο του. Μου έστειλε πρόγραμμα διατροφής, πολύ απαιτητικό, με πολλά υγρά και χυμούς. Ένας από αυτούς με παντζάρι και σκόρδο προκαλούσε καούρες και εμετό στον πατέρα μου. Μας έλεγε ότι αντιδρά ο οργανισμός και καθαρίζει από τα ξένα κύτταρα».

Ενδιαφέρον προκάλεσε η κατάθεση του μάρτυρα όταν αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε με τον "Δόκτορα Κόντο" σε "ένα νοσοκομείο πίσω από το Χίλτον", όπου ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε «με ποδιά γιατρού και μου έδωσε ένα χάπι να το πάω στον πατέρα μου κι ένα μέλι από το 'Αγιο Όρος». Σύμφωνα με τον μάρτυρα ο κατηγορούμενος του ανέφερε πως τον παρακαλούσε η κ. Βαρδινογιάννη να θεραπεύσει τα παιδιά στο ίδρυμά της.

Σχετικα
Δίκη «Dr. Kontos»-Μαρτυρία: Μου αφαίρεσαν πλευρό, έμεινα ανάπηρος
Δίκη «Dr. Kontos»-Μαρτυρία: Μου αφαίρεσαν πλευρό, έμεινα ανάπηρος

«Τηλεφωνήσαμε στον κ. Ζ (σς κατηγορούμενος γιατρός), τον οποίο μας είχε προτείνει ο κατηγορούμενος και μας είπε "Είστε τυχεροί που έχετε τον Κόντο ως γιατρό, εμένα έχει θεραπεύσει τη μάνα μου. Είναι φοβερός γιατρός"» .

Ο μάρτυρας περιέγραψε ότι «ο πατέρας του χειροτέρευε συνεχώς και από τα μέσα Ιουλίου 2015 χρειάστηκε συσκευή οξυγόνου. Εμείς είχαμε διακόψει τις θεραπείες στο νοσοκομείο, γιατί είχαμε πλέον γιατρό τον Κόντο. Αν και χειροτέρευε η κατάσταση, ο Κόντος επέμενε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις δόσεις των βοτάνων για να μικρύνουν οι όγκοι. Όλο και αύξανε ποσότητες υγρών, που στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο πατέρας μου δε γινόταν. Του δημιουργούσε τυμπανισμούς, αυτό πίεζε τον πνεύμονα.. Έτσι χρειάστηκε να κάνει παρακεντήσεις για να αφαιρείται το υγρό που συγκεντρώνονταν στον πνεύμονα του. Εμείς του λέγαμε ότι ο ασθενής χειροτερεύει, έλα να τον δεις. Ήρθε γύρω στις αρχές Αυγούστου και μας έδειξε ταυτότητα του Ερυθρού Σταυρού, του Διεθνούς. Αφού είχαμε ξεκινήσει παρακεντήσεις, τον πήραμε και του είπαμε ότι ο ασθενής δε μπορεί να πιει. Και μας είπε να πάρουμε νοσοκόμα που θα του βάζει με ορό τα βότανα. Από ένα σημείο και μετά οι φλέβες του καταστρέφονταν και το υγρό ήταν κάπως καυστικό και του δημιουργούσε σαν εκζέματα. Μια ημέρα πριν πεθάνει μας είπε να του δώσουμε σόδα με νερό για να φύγουν τα φλέγματα», είπε κλαίγοντας ο μάρτυρας.

Το δικαστήριο που χθες αποφάσισε να προχωρήσει τη διαδικασία θεωρώντας παρόντα τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης , ο οποίος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, χωρίς να έχει εξουσιοδοτήσει τους δικηγόρους του να παρασταθούν, έχει καλέσει για σήμερα τους πρώτους έξι μάρτυρες.

«Dr. Kontos»-Μητέρα θύματος: «Σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου»

Η μητέρα ενός 16χρονου που πέθανε αποστεωμένος μίλησε για τα όσα συνέβησαν και οδήγησαν στον θάνατο του παιδιού της.

«Σπατάλησε την ζωή του παιδιού μου.. Την ροκάνισε. Εμπιστεύτηκα την ζωή του σε έναν δολοφόνο. Πώς το άφησα να γίνει αυτό;», κατέθεσε με λυγμούς στην δίκη του «Δόκτορα Κόντου» η μητέρα του 16χρονου αγοριού, που κατέρρευσε έχοντας πέσει σε κώμα και αποστεωμένο, το 2017 καθώς είχε αφεθεί στις θεραπείες του «διακεκριμένου ογκολόγου» .

Η μητέρα του αγοριού κλαίγοντας γοερά κατέθεσε για την εμπιστοσύνη που έδειξε στον 48χρονο κατηγορούμενο και το ψυχικό κόστος που «πλήρωσε» για αυτό, αλλά και για το βάρος που νιώθει γιατί μέσω της δικής της οικογένειας ήρθε σε επαφή με τον «Dr Kontos» και η οικογένεια της 14χρονης που επίσης απεβίωσε παραδομένη στις δήθεν θεραπείες του: «Εγώ είμαι η αιτία, τον εμπιστεύτηκαν επειδή τον εμπιστευτήκαμε εμείς», είπε στο δικαστήριο.

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας ο «ψευτογιατρός» την έπεισε πως ο γιος της, με καρκίνο στον εγκέφαλο, θα ιαθεί πλήρως. Με 22 χιλιάδες ευρώ που του κατέβαλαν για τα αποστάγματα και τις ενέσεις που έκαναν στο παιδί, ο κατηγορούμενος όταν το αγόρι κατέρρεε σιγά σιγά τους έλεγε ότι όλα εξελίσσονται καλά.

Σύμφωνα με την μητέρα του παιδιού η επαφή της με τον «σπουδαίο επιστήμονα» έγινε μέσω «της δικηγόρου Αθηνών Μ.Γ. Μου είχε πει ότι έχει εμπιστευθεί ένα δικό της άνθρωπο, τον πατέρα της, σε ένα εξαιρετικό επιστήμονα και ότι ο πατέρας της πάει εξαιρετικά, πολύ καλύτερα, από ότι με τις χημειοθεραπείες. Θέλαμε πλήρη ίαση, να φύγουμε από αυτήν την περιπέτεια. Μας την υποσχέθηκε. Μου μίλησε με σπουδαία λόγια η δικηγόρος, για ένα μεγάλο βιογραφικό, ότι δεν είναι θέμα χρημάτων, ότι θέλει να βοηθήσει τον κόσμο. Πρώτο στίγμα, που πήρα από τη τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, είναι ότι υπάρχουν θεραπείες για λίγους που δεν μπορούν να τις έχουν όλοι οι άνθρωποι. Μου είπε "εγώ μπορώ να τις παράσχω". Εξέφρασα αμφιβολίες. Η απάντηση που πήρα είναι ότι υπάρχουν πρωτόκολλα, πειραματικά, εξειδικευμένα, αποκλειστικά για αυτόν τον ασθενή. Εμείς ψάχναμε διαρκώς και στη Αμερική για άλλες θεραπείες».

Η συνάντησή της με τον κατηγορούμενο έγινε σε ιδιωτική κλινική στην Αθήνα, όπου ζήτησε να δει τον «γιατρό κύριο Κόντο» και την παρέπεμψαν σε έναν «πολύ καλοντυμένο κύριο, με φυσιολογική παρουσία. Ποτέ δε φορούσε στολή γιατρού. Με καθοδηγεί στο ιατρείο του. Εκείνη την ώρα, έμπαινε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Μου λέει "αυτός ο κύριος υπήρξε πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας, είχε καρκίνο τελικού σταδίου και τον βλέπετε τώρα;" .. Η επόμενη συνάντηση έγινε τέλη Ιουνίου, ήθελε να γνωρίσει τον άνδρα μου και να δει και το παιδί. Είχα πειστεί πως υπάρχει ένα όπλο το οποίο μπορεί να προσφέρει πλήρη ίαση στο παιδί μου. Χαιρόμουν.. Το ότι μου σύστησε γιατρό δικηγόρος ήταν για μένα καθοριστικό».

Όταν το αγόρι υποτροπίασε, πριν ξεκινήσει τις «θεραπείες» του κατηγορούμενου, σύμφωνα με όσα κατέθεσε η μάρτυρας, ο «Dr Kontos» τους καθησύχαζε πως δεν υπάρχει υποτροπή. «Δεν υπάρχει υποτροπή. Αυτά είναι πλασματικά. Ξεκινάμε θεραπεία, γιατί αλλιώς θα σας δώσουν παιδί παράλυτο, η θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει τώρα».

Δύο μήνες μετά την έναρξη της «θεραπείας» με τα βότανα, όμως, είπε η μάρτυρας, το παιδί είχε χάσει 20 κιλά. «Ο γιος μου, μου έλεγε "πηγαίνω στο σχολείο μόνο για να μην σας βλέπω με μπουκαλάκια και σταγόνες". Μαράζωνε μέρα με τη μέρα. Το έβλεπα και του είπα του Κόντου πως θέλουμε να πάμε στην Αθήνα να φροντίσει να εισαχθεί ο ασθενής στο κέντρο Ελβετίας. Εκείνος μου απαντούσε "δεν συμβαίνει τίποτα, όλα καλά". Μου παρουσίαζε το παιδί μου ως κακομαθημένο. Κι εγώ πίστευα ό,τι μου έλεγε», ανέφερε κλαίγοντας. Ανέφερε επίσης πως ακόμη και όταν ο γιος της λίγο πριν πέσει σε κώμα έκανε εμετούς, ο κατηγορούμενος τους απέδιδε σε γαστρεντερίτιδα, λέγοντάς τους διαρκώς «μη φοβού».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5