Ελλαδα

Λευκό ποδήλατο στο σημείο που σκοτώθηκε η Δήμητρα Ιορδανίδου

«Καμία ποδηλάτισσα λιγότερη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένα λευκό ποδήλατο στο σημείο που σκοτώθηκε η Δήμητρα Ιορδανίδου
Ένα λευκό ποδήλατο στο σημείο που σκοτώθηκε η Δήμητρα Ιορδανίδου © GrTimes

Ένα λευκό ποδήλατο τοποθετήθηκε στο σημείο που σκοτώθηκε η Δήμητρα Ιορδανίδου στη Θεσσαλονίκη.

Ένα λευκό ποδήλατο με μηνύματα για «καμία ποδηλάτισσα λιγότερη» τοποθετήθηκε στο σημείο που σκοτώθηκε η Δήμητρα Ιορδανίδου στη Θεσσαλονίκη.

Το κατάλευκο ποδήλατο τοποθετήθηκε πάνω σε μία κολώνα, στη βάσης της οποίας οι οικείοι της άφησαν λουλούδια. Πάνω στο ποδήλατο έχει κρεμαστεί ένα μικρό κομμάτι χαρτόνι -επίσης λευκό- που γράφει:

«Καμία ποδηλάτισσα λιγότερη. Δημητρούλα λείπεις. Δεν θέλουμε άλλο καλό παιδί χαμένο. Δεν γίνεται το χόμπι μας να είναι θανατηφόρο. Ασφαλείς αστικές μετακινήσεις. Ας ανθίσει στη σκιά μια όμορφη ποδηλατιά».

podilato1.jpg

Το χρονικό του θανάτου της Δήμητρας Ιορδανίδου

Το τροχαίο σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Λαμπράκη και Κατσιμίδη στη Θεσσαλονίκη και, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ποδηλάτισσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση και εν τέλει κατέληξε.

Τα πρώτα στιγμιότυπα που είδαν το «φως» της δημοσιότητας δείχνουν το ποδήλατο σφηνωμένο κάτω από το φορτηγό, ενώ λίγο πιο μακριά φαίνεται και το κράνος.

Όσον αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο, ο οδηγός του φορτηγού φαίνεται πως δεν είδε το ποδήλατο και δεν πρόλαβε να σταματήσει.

Ποια ήταν η Δήμητρα Ιορδανίδου

Η Δήμητρα Ιορδανίδου ήταν δρομέας μεγάλων αποστάσεων και εργάζονταν στον φορέα «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας» που ασχολείται με την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης. Η 42χρονη αθλήτρια, που είχε κατακτήσει δύο φορές την 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές της 4η θέση στο Μαραθώνιο της Αθήνας, είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους μαραθώνιους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο στην Ιαπωνία.

Είχε αγωνιστεί με τέσσερα διαφορετικά σωματεία αρχικά με τον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια με το ΓΑΣ Κουφαλίων, με τον Ηρακλή και με τον Τρίτων Θεσσαλονίκης. Μόνο δύο αθλήτριες συλλόγων της Μακεδονίας – Θράκης έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα καλύτερες επιδόσεις στο Μαραθώνιο της Αθήνας από εκείνη.

Πριν λίγα χρόνια σταμάτησε την ενασχόλησή της με τον μαραθώνιο και ασχολήθηκε με το τρίαθλο. Μια από τις δυσκολότερες στιγμές που ήρθε αντιμέτωπη η Δήμητρα Ιορδανίδου ήταν όταν πριν από δύο με τρία χρόνια έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδερφός, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ