Ελλαδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Σε δίκη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες

Το βούλευμα που παραπέμπει τον ηθοποιό στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πέτρος Φιλιππίδης παραπέμπεται σε δίκη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες
Ο ηθοποιός, Πέτρος Φιλιππίδης © EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Ο Πέτρος Φιλιππίδης παραπέμπεται σε δίκη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας παραπέμπεται ο Πέτρος Φιλιππίδης για τρία κακουργήματα, έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Το συμβούλιο πλημμελειοδικών αποφάσισε με βούλευμα ο προφυλακισμένος ηθοποιός να δικαστεί για τα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου που εξέδωσαν το βούλευμα, κάνοντας δεκτή στο σύνολό της την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής: 

«Τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας».

Πέτρος Φιλιππίδης: Η δικογραφία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε βάρος τριών γυναικών.

Η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέστηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε το καμαρίνι του για να προβεί -όπως καταγγέλλεται- σε ασελγείς πράξεις.

H εισαγγελέας φέρεται να αναφέρει στην πρότασή της ότι «και τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά και δεν προκύπτει ότι το έκαναν για λόγους δημοσιότητας».

Σημειώνεται ότι ο γνωστός ηθοποιός τόσο στις έγγραφες εξηγήσεις του στον εισαγγελέα όσο και στην απολογία του αρνήθηκε το σύνολο των καταγγελλομένων.

Πέτρος Φιλιππίδης: Απορρίφθηκε το αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο απορρίφθηκε το αίτημα του Πέτρου Φιλιππίδη για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους καθώς κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, δεν μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι, όπως ζητούσε, αλλά θα πρέπει να παραμείνει προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως.

Οι καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του αφορούν και σε περιστατικά που τελέστηκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου και κατ’ επέκταση κρίθηκε πως μπορεί να τελέσει αντίστοιχα αδικήματα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ