Ελλαδα

Ο Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου ζητά έρευνα εισαγγελέα στο Άγιο Όρος

«Υπάρχουν αρκετοί φανατικοί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άγιο Όρος
Άγιο Όρος © Eurokinissi

Παρέμβαση της δικαιοσύνης στο Άγιο Όρος και έρευνα από εισαγγελέα για μοναχούς-αρνητές του εμβολίου, ζητά ο καθηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου

Ο Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, ζητά εισαγγελική έρευνα και παρέμβαση της Δικαιοσύνης στο Άγιο Όρος.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, «έχουν μεγάλη ευθύνη που επηρεάζουν κόσμο να μην εμβολιάζονται, και πνευματική και ποινική ευθύνη, την οποία δεν γνωρίζει ο κόσμος, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη. Να μπει η δικαιοσύνη, να γίνει έρευνα από εισαγγελέα. Δεν είναι πολιτικό το θέμα άσχετα αν κάποιοι προσπαθούν να το πολιτικοποιήσουν, είναι καθαρά ιατρικό, το οποίο άπτεται όλων των ανθρώπων, δεν αφορά μόνο μια μερίδα του πληθυσμού. Πεθαίνουν όλοι οι άνθρωποι από την πανδημία».

Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος: «Ζητάμε δικαιοσύνη και κάθαρση»

Στη συνέχεια, ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος επισήμανε πως «ζητάμε δικαιοσύνη και κάθαρση. Το ζητάμε και το φωνάζουμε χρόνια. Συνειδητά ψεύδονται και το γνωρίζουν. Τώρα βρήκαν αντικείμενο την πανδημία. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, οι φανατικοί, σε κάθε φάση της ιστορίας βρίσκουν αντικείμενο. Για παράδειγμα, θυμάμαι στο παρελθόν με τον ΑΜΚΑ έκαναν ολόκληρα συλλαλητήρια να μην πάρουμε αυτόν τον αριθμό», τόνισε μετά ο κ. Βαρθολομαίος, λέγοντας πως το κάνουν γιατί θέλουν να αποκτήσουν ακροατήριο.

Όπως επεσήμανε «έχουν υπαρξιακό πρόβλημα, είναι κυριευμένοι από άκρατο εγωισμό, θέλουν “αυτοί να είναι”. Να έχουν έναν ηγέτη και από εκεί και πέρα να επιβάλλουν την άποψή τους με τη βία».

Μάλιστα, τόνισε πως «έχουμε συζητήσει επανειλημμένως με τη διοίκηση του Αγίου Όρους, το θέμα της εμπλοκής της δικαιοσύνης» και σε ερώτηση πώς απαντούν στα σχετικά αιτήματα οι υπεύθυνοι του Αγίου Όρους είπε «χωρίς λόγια».

Στη συνέχεια, τόνισε πως «ένα ιατρικό θέμα έχει μετατραπεί πλέον σε πνευματικό» και κατήγγειλε ότι «συνειδητά κάποιοι καλόγεροι λένε ψέματα, χρησιμοποιώντας το όνομα του Αγιορείτη ή ακόμη και του Εσφιγμενίτου, άνθρωποι οι οποίοι είναι εκτός εκκλησίας, είναι σχισματικοί».

Παραδέχθηκε, ακόμα, πως υπάρχουν αρκετοί «φανατικοί» στην εκκλησία και στο Άγιο Όρος που «κλείνουν τα μάτια, τα αυτιά και τη μύτη τους» για να μην βλέπουν και να μην ακούν τίποτα «πέρα από τη δική τους άποψη, τον δικό τους τον λόγο, τον οποίο θέλουν να τον επιβάλουν με τη βία».

«Οδηγούν τον κόσμο στον φανατισμού και τη μισαλλοδοξία. Χαρακτηριστικά του φανατικού είναι το μίσος και η εκδίκηση. Δεν ανέχονται κάποιον να πει την γνώμη του, αν ακουστεί διαφορετική γνώμη πέφτουν πάνω του να τον “φάνε”. Εμένα με κατηγορούν ότι είμαι εγκάθετος του Πατριάρχη και της κυβέρνησης, επειδή μιλάω για αυτά τα θέματα» πρόσθεσε.

Τέλος, έκανε έκκληση για εμβολιασμό των πιστών, λέγοντας ότι και ο ίδιος έχει κάνει και την τρίτη δόση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ