Ελλαδα

Ποια είναι η δημοσιογράφος που προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ζει μόνιμα στην Ύδρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ingeborg Beugel – Η δημοσιογράφος που προκάλεσε την έντονη αντίδραση Μητσοτάκη
Ingeborg Beugel © Twitter

Η Ολλανδέζα δημοσιογράφος Ingeborg Beugel φιλοξενούσε στο σπίτι της έναν Αφγανό, που είχε αιτηθεί άσυλο, δίχως ωστόσο το αίτημά του αυτό να λάβει έγκριση.

Η δημοσιογράφος η οποία χάλασε το καλό κλίμα στη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ολλανδού πρωθυπουργού, Μαρκ Ρούτε, κατηγορώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι λέει ψέματα για τα push backs των μεταναστών στο Αιγαίο είναι η Ingeborg Beugel.

Η Buegel ζει μόνιμα στην Ύδρα και εργάζεται ως ανταποκρίτρια για διάφορα μέσα στην πατρίδα της μεταξύ των οποίων το Groenor Amsterdammer.  

Πριν μερικούς μήνες και ειδικότερα στις 13 Ιουνίου 2021, η 61χρονη ανταποκρίτρια είχε συλληφθεί με την κατηγορία ότι «διευκόλυνε την παράνομη διαμονή αλλοδαπού στην Ελλάδα» και πιο συγκεκριμένα στο σπίτι της, στην Ύδρα.

Τότε -σύμφωνα με τον Guardian- η ίδια ανέφερε ότι συνελήφθη μετά από καταγγελίες ντόπιων που ειδοποίησαν την αστυνομία για την παρουσία ενός 23χρονου από το Αφγανιστάν στο σπίτι της.

«Με κράτησαν σαν να ήμουν κάποιο είδος θανατηφόρου τρομοκράτη. Δεν με άφησαν ούτε να πάω σπίτι για να πάρω τα χάπια και το αποσμητικό μου», είχε δηλώσει τότε η Buegel ισχυριζόμενη ότι η αρχική αίτηση ασύλου στην Ελλάδα από τον 23χρονο απορρίφθηκε λόγω μεταφραστικών προβλημάτων στη συνέντευξή του.

Το αίτημα ασύλου του νεαρού απορρίφθηκε δύο φορές, τον Νοέμβριο του 2019. Κατά την πρώτη του συνέντευξη, το 2017, στο ελληνικό τμήμα χορήγησης ασύλου, την υπόθεση του, για απόκτηση των απαραίτητων πιστοποιητικών, ανέλαβε μεταφράστρια, η οποία όμως δεν μιλούσε τη γλώσσα του με αποτέλεσμα να καταγραφεί η ιστορία του λανθασμένα.

Η… προφητική ανάρτησή της

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου, η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

«Ανέβασε» τρεις φωτογραφίες από το σημείο όπου επρόκειτο να ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου, γράφοντας: «Εδώ σε λίγο θα εμφανιστούν ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε. Και οι δύο υπεύθυνοι για επαναπροωθήσεις και τρόμο των προσφύγων. Έχω το δικαίωμα να κάνω ΜΙΑ ερώτηση: ΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ; ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΙΔΕΕΣ».

Τόνισε, όπως και στη συνέντευξη Τύπου, ότι έχει επισκεφθεί το νέο προσφυγικό καμπ της Σάμου το οποίο αποκάλεσε τρομακτικό ενώ επίσης έγραψε ότι όταν έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου την παρακολούθησε κάποιος. Υποσχέθηκε δε ότι σ' αυτό θα δώσει συνέχεια την Τετάρτη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ