Ελλαδα

Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων

Διαψεύδονται τα σενάρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κεραμέως για κλείσιμο σχολείων: Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση
Μαθητές κατά την είσοδό τους στο σχολείο τους © Eurokinissi

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για αναστολή λειτουργίας των σχολείων.

Σαφές μήνυμα ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να κλείσουν και ότι δεν υπάρχει καμία σχετική συζήτηση έστειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Max FM, η υπουργός Παιδείας επισήμανε «Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων. Πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων. Κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000. Το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%».

 

 

Σε ό,τι αφορά την διασπορά του κορωνοϊού στα σχολεία, οι ειδικοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί, αποδίδοντάς την αφενός στους πολλούς ελέγχους και αφετέρου στην γενικότερη πορεία της πανδημίας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έως τώρα, με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, έχουν καταγραφεί πάνω από 44.400 κρούσματα στις νεαρές ηλικίες μέχρι 17 ετών (από 13/9/2021 έως 8/11/2021 καταγράφηκαν 44.427 κρούσματα στις ηλικίες έως 17 ετών).

Πλεύρης: Δεν τίθεται θέμα lockdown

Στα σχολεία αναφέρθηκε νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δηλώνοντας ότι θα παραμείνουν ανοιχτά. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι το πρωτόκολλο στα σχολεία λειτουργεί υποδειγματικά.

Ο κ. Πλεύρης παρείχε επίσης διαβεβαιώσεις ότι δεν τίθεται θέμα lockdown. Δήλωσε επιπλέον ότι η φιλοσοφία των μέτρων είναι προς την κατεύθυνση της προστασίας των ανεμβολίαστων. «Δεν θα αλλάξει η φιλοσοφία των μέτρων» τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν θα περιοριστούν οι ελευθερίες των εμβολιασμένων.

Για το ενδεχόμενο επιστράτευσης ιατρών, είπε ότι αν εντός της εβδομάδας δεν έχουν αποδεχθεί οικειοθελώς την πρόσκληση και δεν καλυφθούν οι θέσεις, θα υπάρξει επίταξη υπηρεσιών για περιοχές οι οποίες πιέζονται.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ