Ελλαδα

Ραντεβού για εμβόλιο: Μόνο χθες κλείστηκαν 29.872 για 1η δόση

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα εμβολιαστικά κέντρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας»
Εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» © Eurokinissi

Εξαιρετικά μεγάλη είναι η αύξηση στον προγραμματισμό για εμβολιασμό για την πρώτη δόση - Διπλασιάστηκε ο αριθμός μέσα σε δύο μέρες.

Μεγάλη αύξηση σημειώνεται στον προγραμματισμό για εμβολιασμού με την πρώτη δόση τις τελευταίες μέρες ενώ μάλιστα διπλασιάστηκε σε μόλις δύο μέρες.

Ειδικότερα, την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021, ο ο αριθμός των πρώτων ραντεβού που κλείστηκαν άγγιξε τις 19.000 ενώ διαδοχικά τις επόμενες ημέρες ο αριθμός εκτοξεύτηκε πάνω από τις 25.000 με τη χθεσινή ημέρα να καταγράφει σημαντική αύξηση φτάνοντας τον αριθμό των 29.872 πρώτων ραντεβού.

 

Τρίτη δόση εμβολίου: Πρεμιέρα σήμερα για την πλατφόρμα για όλους

 

Στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοινώθηκαν με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας και το «φρένο» στην έξαρση των κρουσμάτων, έγινε γνωστό ότι σήμερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, ανοίγει και η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έκανε έκκληση στους πολίτες που έχουν ήδη εμβολιαστεί να κλείσουν ραντεβού και για την τρίτη δόση του εμβολίου, ώστε να θωρακιστούν σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό από τον κορωνοϊό. Ο υπουργός, λοιπόν, έκανε γνωστό πως από σήμερα όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους για να κάνουν την τρίτη δόση εμβολίου, καθώς ανοίγει η σχετική πλατφόρμα.

  • Υπενθυμίζεται ότι τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού μπορεί να χορηγηθεί από τη στιγμή που παρέλθει ένα εξάμηνο από τη δεύτερη δόση με εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της Moderna, Pfizer και AstraZeneca.
  • Όσοι έχουν κάνει το μονοδοσικό της Johnson & Johnson θα πρέπει να έχει περάσει ένα δίμηνο από τον εμβολιασμό τους για να κάνουν τη ενισχυτική δόση.

Eπιλογή εμβολίου για την τρίτη δόση

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει ήδη ενεργοποιηθεί μία νέα λειτουργία στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Πλέον δίπλα από το εμβολιαστικό κέντρο θα αναγράφονται και οι εμπορικές ονομασίες των εμβολίων, ώστε οι πολίτες να μπορούν να επιλέξουν όποιο εμβόλιο επιθυμούν.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, δίπλα από κάθε εμβολιαστικό κέντρο θα εμφανίζεται στο εξής το είδος του εμβολίου που χορηγείται, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να επιλέγουν ποιο επιθυμούν να λάβουν ως τρίτη επαναληπτική δόση, ανεξάρτητα από το ποιο έκαναν κατά το βασικό εμβολιασμό τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ