Ελλαδα

Στη Θεσσαλονίκη έπεσε η οροφή σε δημοτικό σχολείο (βίντεο)

Από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί - Οι απίστευτες εικόνες - Τι δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η οροφή στο δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη που κατέρρευσε
Η οροφή στο δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη που κατέρρευσε © thestival.gr

Σε δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη κατέρρευσε η οροφή, με τους μαθητές να γλιτώνουν από θαύμα, καθώς ήταν σε σχολική εκδρομή.

Άφωνοι έμειναν δάσκαλοι και μαθητές σε δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη, όταν διαπίστωσαν ότι κατέρρευσε η οροφή σε σχολική αίθουσα. Το απίστευτο συμβάν εκτυλίχθηκε στο Β' Τμήμα της Στ' Τάξης στο 4ο Δημοτικό στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Η οροφή κατέρρευσε μέσα σε δευτερόλεπτα σήμερα Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, το πρωί. Από θαύμα γλίτωσαν οι 20 μαθητές του τμήματος, οι οποίοι την ώρα της κατάρρευσης απουσίαζαν από τη σχολική αίθουσα. Όπως έγινε γνωστό, βρίσκονταν προγραμματισμένη σχολική εκδρομή.

Κατάρρευση οροφής σε δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη - Πώς η δασκάλα έσωσε τους μαθητές

Δημοσίευμα στο thestival.gr αναφέρει ότι λίγο πριν συμβεί η κατάρρευση της οροφής στο δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη, η δασκάλα του τμήματος της ΣΤ' Τάξης παρατήρησε μια ρωγμή.

Τότε, ζήτησε από τους μαθητές να βγουν έξω 5 λεπτά νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό για την αναχώρηση των παιδιών στο πλαίσιο της σχολικής εκδρομής. Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκαν εργασίες μόνωσης από ιδιωτικό συνεργείο.

Ήδη, ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη έχει δώσει εντολή να διερευνηθούν οι ευθύνες του εργολάβου που πραγματοποίησε τις εργασίες μόνωσης στην αίθουσα.

Thestival.gr Πτώση ψευδοροφής σε σχολείο της Θεσσαλονίκης

Κατέρρευσε η οροφή σε δημοτικό σχολείο - Οι πρώτες εικόνες

Οι πρώτες εικόνες από το δημοτικό σχολείο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης μετά την κατάρρευση της οροφής, παραπέμπουν σε... βομβαρδισμένο τοπίο. Η οροφή έχει καταπλακώσει τα θρανία.

Από θαύμα οι μαθητές γλίτωσαν από σοβαρό τραυματισμό, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Η οροφή που κατέρρευσε σε δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη
Η οροφή που κατέρρευσε σε δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη © thestival.gr

Σε δημοτικό σχολείο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης η οροφή κατέρρευσε μέσα σε δευτερόλεπτα
Σε δημοτικό σχολείο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης η οροφή κατέρρευσε μέσα σε δευτερόλεπτα © thestival.gr

Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη για την κατάρρευση της οροφής στο δημοτικό στη Θεσσαλονίκη – Τι δήλωσε

«Θα αναζητηθούν ευθύνες από τη δικαιοσύνη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ζωές των παιδιών μας», ξεκαθάρισε στις πρώτες του δηλώσεις ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης.

Και πρόσθεσε για την κατάρρευση της οροφής στο 4ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη: «Μαζί με τις ενέργειες στις οποίες ήδη έχουμε προβεί ως δήμος, ζητούμε την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτήν τη σοβαρή κακοτεχνία που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικού».

Όπως είπε, «πρόκειται για ένα μισθωμένο από την πρώην νομαρχία σχολείο, στο οποίο το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης από τους ιδιοκτήτες του με μελέτη, δαπάνες και τεχνική επίβλεψη δική τους».

Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη κατέρρευσε η οροφή σε σχολική αίθουσα
Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη κατέρρευσε η οροφή σε σχολική αίθουσα © GRTIMES

«Εδώ και τώρα η δικαιοσύνη πρέπει να διαλευκάνει την υπόθεση. Από την πλευρά τους, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στον χώρο και  πραγματοποιούν από το πρωί αυτοψίες και στους υπόλοιπους χώρους της σχολικής μονάδος προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν ελλείψεις και κακοτεχνίες στην κατασκευή», συμπλήρωσε ο κ. Καϊτετζίδης.

Καταλήγοντας, γνωστοποίησε ότι το δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη όπου κατέρρευσε η οροφή θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας.

«Με απόφασή μου, η σχολική μονάδα θα παραμείνει κλειστή μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να υπάρξει υπεύθυνη βεβαίωση για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Θα επιμείνω και προσωπικά για την απόδοση ακέραια των ευθυνών σε όσους τις έχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά για την κατάρρευση της οροφής στο 4ο Δημοτικό Πυλαίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ