Ελλαδα

Κομμωτήρια: Ανεμβολίαστοι τρέχουν να κουρευτούν πριν το Σάββατο

Θέλουν να προλάβουν την εφαρμογή των νέων μέτρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα μέτρα: Δεν σταματάνε τα τηλέφωνα στα κομμωτήρια από τους ανεμβολίαστους
Κομμωτήριο © Adam Winger/Unsplash

Κομμωτήρια: Πήραν «φωτιά» τα τηλέφωνα από ανεμβολίαστους για ραντεβού πριν το Σάββατο.

Δεν σταματάνε τα τηλέφωνα στα κομμωτήρια της Θεσσαλονίκης, καθώς οι ανεμβολίαστοι θέλουν να προλάβουν να κουρευτούν πριν το Σάββατο, 6 Νομεβρίου, όταν και μπαίνουν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Δεν έχει σταματήσει να χτυπά από χθες το απόγευμα το τηλέφωνο. Πήραν τουλάχιστον 30 άτομα για να κλείσουν ραντεβού, οι περισσότεροι επειδή θέλουν να προλάβουν την εφαρμογή του μέτρου», τόνισε στο ThessToday.gr ο Γιάννη Κωττούλας, ιδιοκτήτης επιχείρησης στην οδό Δελφών, εξηγώντας παράλληλα ότι μερικοί ανησύχησαν μήπως κλείσουν καθολικά τα κομμωτήρια και τα κουρεία.

Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατος, 6 Νοεμβρίου, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπαίνουν σε μαγαζιά, τράπεζες, εξωτερικούς χώρους εστίασης και Δημόσιο μόνο με rapid ή μοριακό τεστ. 

«Ταφόπλακα» τα μέτρα λένε οι ιδιοκτήτες κομμωτηρίων

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για τους ανεμβολίαστους έχουν προκαλέσει ήδη αντιδράσεις στους ιδιοκτήτες κομμωτηρίων. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών και Κουρείων Θεσσαλονίκης μιλώντας στο ThessToday.gr χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτο» το μέτρο για την είσοδο στα κομμωτήρια με την επίδειξη rapid test, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι θα αναβιώσει το φαινόμενο με το βαλιτσάκι και την παράνομη παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον.

«Το μέτρο αυτό είναι ό,τι χειρότερο για τον κλάδο μας. Είναι ένα μέτρο το οποίο ουσιαστικά μας κλείνει και εξωθεί όλους τους πελάτες να πάνε στα σπίτια των πλανόδιων κομμωτών. Ποιος θα πληρώσει rapid test για να έρθει να κουρευτεί;», διερωτήθηκε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για «ταφόπλακα των επιχειρήσεών μας».

Μέτρα για ανεμβολίαστους - Γεωργιάδης: Δεν μπορεί να εξισώνεται η πίστη με το κομμωτήριο

Στους λόγους για τους οποίους δεν θα απαιτείται αρνητικό rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών στις εκκλησίες αναφέρθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι οι παρεμβάσεις που ανακοινωθήκαν για τους ανεμβολίαστους είναι ανεφάρμοστες στη θρησκευτική λατρεία, όχι γιατί δεν θέλουμε, αλλά γιατί σεβόμαστε την αξία της θρησκείας.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν είναι δυνατόν να εξισώνεται η θρησκεία και η πίστη με κάποιον πολίτη που θέλει να πάει σε εμπορικό κατάστημα ή σε κομμωτήριο.

Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι δεν γίνεται υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ένα ποσοστό 40% του πληθυσμού που δεν πιστεύει στην επιστήμη.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ