Ελλαδα

Ολυμπιακή φλόγα: Διαδηλωτές διέκοψαν την τελετή αφής λόγω.. Θιβέτ

Διαμαρτυρία για τις πρακτικές του Πεκίνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΘΙΒΕΤΙΑΝΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΘΙΒΕΤΙΑΝΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ .ILIA LIVE/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/EUROKINISSI

Διαδηλωτές διέκοψαν την αφή της φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο, αναρτώντας πανό κατά της Κίνας για την ελευθερία του Θιβέτ.

Τρεις άνθρωποι διέκοψαν την τελετή για να αναρτήσουν πανό, αλλά και τη σημαία του Θιβέτ, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της Κίνας και ζητώντας την ακύρωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο το 2022.

Οι δύο γυναίκες και ο ένας άνδρας απομακρύνθηκαν απο την αστυνομία, που επίσης απέτρεψε την είσοδο τεσσάρων άλλων διαδηλωτών έξω από το στάδιο μία ώρα πριν αρχίσει η τελετή, που επίσης διαμαρτύρονταν για τις κινεζικές πρακτικές.

Το γεγονός ωστόσο πήρε διαστάσεις και στα διεθνή ΜΜΕ, με αποτέλεσμα την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπή, η οποία και έκανε λόγο για απογοητευτική ενέργεια από μεμονωμένα άτομα.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ

«Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας αντιπροσωπεύει 3000 χρόνια Ελληνικής ιστορίας και δέσμευση για την Ειρήνη και τον Διάλογο. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σέβεται το ατομικό δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης αλλά είναι απογοητευτικό που αυτή η παραδοσιακή πολιτιστική εκδήλωσε χρησιμοποιήθηκε από μεμονωμένα άτομα για άλλους σκοπούς».

Η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων είναι προγραμματισμένη για τις 4 Φεβρουαρίου 2022 στο Πεκίνο, καθιστώντας, όπως τόνισε ο Προέδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ στην ομιλία του, την κινεζική πρωτεύουσα την πρώτη πόλη στην ιστορία που θα έχει διοργανώσει τόσο Θερινούς όσο και Χειμερινούς Ολυμπιακούς.

Tρεις διαδηλωτές μπήκαν στον χώρο του αρχαίου σταδίου με μια σημαία του Θιβέτ και να προσπαθούν να ξεδιπλώσουν πανό που ανέγραφε «Όχι στους Αγώνες της Γενοκτονίας
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ / ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΘΙΒΕΤΙΑΝΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ .ILIA LIVE/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/EUROKINISSI

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ