Ελλαδα

Βράβευση των ιδρυτών της BioNTech από τη Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Η υποχρέωση προς τη ζωή ακυρώνει τις επιφυλάξεις για το εμβόλιο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βράβευση των ιδρυτών της BioNTech από τη Σακελλαροπούλου
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠτΔ Κ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ «ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ ΘΕΟΦΑΝΩ» (ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/EUROKINISSI)

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε το Βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» στους δύο επιστήμονες που ανέπτυξαν το εμβόλιο της Pfizer.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απένειμε το Βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» στον Ουγκούρ Σαχίν και την Εζλέμ Τουρετσί, τους δύο επιστήμονες που πρώτοι ανέπτυξαν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«H συσσωρευμένη γνώση, η σκληρή δουλειά, η αυταπάρνηση των ερευνητών, αποτελούν τη μεγαλύτερη εγγύηση για προστασία από τον Covid-19 και η υποχρέωση προς τη ζωή και την ευημερία των ανθρώπων, που με τόση μεγαλοσύνη έχουν αναλάβει, ακυρώνει τις επιφυλάξεις, τους δισταγμούς, την καχυποψία, τον φόβο, ακόμη και την άρνηση όσων επιμένουν να μην εμβολιάζονται», επισήμανε πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

 

Βράβευση των ιδρυτών της BioNTech από τη Σακελλαροπούλου -
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠτΔ Κ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ «ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ ΘΕΟΦΑΝΩ» (ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/EUROKINISSI)



«Συνδυάζοντας ταχύτητα και μεθοδικότητα, γνώση και έμπνευση, μας πρόσφεραν μια απτή απόδειξη για τα θαύματα που μπορεί να κάνει η επιστήμη και αυτά, ακριβώς, τα χαρακτηριστικά τιμάμε σήμερα, απονέμοντάς τους το Βραβείο 'Αυτοκράτειρα Θεοφανώ. H προσφορά τους μας οδηγεί σε ένα μέλλον απαλλαγμένο, επιτέλους, από την αβεβαιότητα της πανδημίας. Τους ευχαριστούμε θερμά γι' αυτό», είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Βραβεύουμε σήμερα έναν σημαντικό άνδρα και μια σημαντική γυναίκα για την ανεκτίμητη προσφορά τους και μαζί μ' αυτούς βραβεύουμε και την επιστημονική ομάδα τους, την οποία ενέπνευσαν και καθοδήγησαν. Βραβεύουμε την πίστη, την αφοσίωση, το πείσμα και το κουράγιο τους», τόνισε η κ. Σακελλαροοπυλου και συνέχισε: «Είναι για μένα ιδιαίτερη χαρά να απονείμω το Βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» στον Ουγκούρ Σαχίν και την Εζλέμ Τουρετσί. Δύο εξαιρετικούς επιστήμονες, ζευγάρι στη ζωή και στην έρευνα, στους οποίους οφείλουμε ένα από τα πλέον αξιόπιστα εμβόλια, προϊόν συνεργασίας της εταιρείας BioNTech στην οποία διευθύνων σύμβουλος είναι ο Ουγκούρ Σαχίν, και της Pfizer. Δύο σπουδαίους ανθρώπους,που μετά τη θριαμβευτική τους επιτυχία έσπευσαν να δηλώσουν ότι τα αποτελέσματα των ερευνών τους ήταν μια νίκη της καινοτομίας, της επιστήμης και της παγκόσμιας συνεργατικής προσπάθειας. Υπογράμμισαν έτσι τη σημασία της ομαδικής εργασίας, της συνέργειας, της σύγκλισης στον κοινό σκοπό, τις απαραίτητες δηλαδή προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της επιστήμης, της πιο «ανοικτής» ανθρώπινης δραστηριότητας, αφού διαπνέεται από τις αρχές της καθολικότητας, της αμεροληψίας, της κοινοκτημοσύνης, του οργανωμένου σκεπτικισμού και εστιάζει στην ευημερία του ανθρώπου».

Για το ίδιο το Βραβείο η κ. Σακελλαροπούλου είπε ότι είναι ένας θεσμός εμπνευσμένος από τη συμβολή που είχε η αυτοκράτειρα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, Θεοφανώ Σκλήραινα, στη διάδοση του βυζαντινού πολιτισμού, υλικού και πνευματικού, στη Σαξονία τον 10 μ.Χ. αιώνα.
 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ