1821 Digital Gallery

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η επεισοδιακή δίκη της επίθεσης με βιτριόλι

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου και η 37χρονη κατηγορούμενη στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου και η 37χρονη κατηγορούμενη στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Η συγκλονιστική κατάθεση του θύματος, η ένταση με τους συγγενείς και οι διάλογοι με την κατηγορούμενη
  • A-
  • A+
0
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου κατέθεσε στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι, με την κατηγορούμενη να είναι παρούσα και να επικρατεί ένταση.

Η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι συνεχίστηκε σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, με την Ιωάννα Παλιοσπύρου να προσέρχεται ως μάρτυρας και να συγκλονίζει στην κατάθεσή της. «Καταλάβαινα ότι καιγόμουν, έλιωνα» δήλωσε ενώπιον των δικαστών. Σημειώνεται ότι η 37χρονη κατηγορούμενη εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου απάντησε στις ερωτήσεις και μίλησε για τα όσα εκτυλίχθηκαν την ημέρα που δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι. Κάποια στιγμή στη δίκη επικράτησε ένταση από συγγενείς της Ιωάννας.

Το θύμα προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη συμπεριφορά της 37χρονης Έφης Κακαράτζουλα μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν στην Καλλιθέα, επισημαίνοντας ότι «η κατηγορούμενη διασκέδαζε μετά το συμβάν».

Χείμαρρος η συγκλονιστική κατάθεση Ιωάννας: Δεν έχει μετανιώσει η δράστρια | 30/9/21 | ΕΡΤ

 

Συγκλόνισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην κατάθεσή της

Σχετικα
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έδειξε τα λιωμένα ρούχα μετά την επίθεση
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έδειξε τα λιωμένα ρούχα μετά την επίθεση

Νωρίτερα κατά την εξέτασή της η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία φορούσε την ειδική μάσκα, απάντησε και για τον 40χρονο άνδρα που είχε σχέση με την κατηγορούμενη.

«Δεν έχω γνωρίσει ποτέ τον άνδρα για τον οποίο ενδιαφερόταν η κατηγορούμενη» απάντησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου σε ερώτηση του προέδρου. Η μάρτυρας είπε πως ο 40χρονος άνδρας τής έκανε αίτημα φιλίας σε social media το 2018, το οποίο αποδέχτηκε γιατί είδε πως είχαν κοινό γνωστό την κατηγορούμενη. «Τις επόμενες ημέρες δέχτηκα μήνυμα από την κατηγορούμενη» ανέφερε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία τόνισε πως καθησύχασε την 37χρονη και της έστειλε σε φωτογραφίες τις συνομιλίες με τον Ν.Ο. για να την ηρεμήσει.

«Μου ζήτησε να της στείλω το κινητό μου και να με καλέσει. Το έκανα, με πήρε, ήταν πολύ αναστατωμένη, έκλαιγε, της είπα να μην ανησυχεί, να μείνει ήσυχη μαζί μου, προσπάθησα να τη συμβουλεύσω ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δείχνει την εντύπωση ότι στέλνει σε διάφορες κοπέλες μηνύματα, προσπάθησα να την καθησυχάσω και να την ηρεμήσω» είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Και πρόσθεσε: «Αυτόν τον άνθρωπο δεν τον έχω δει ποτέ, δεν ξέρω την όψη του. Προσπάθησα να φερθώ και στους δύο με ευγένεια και δεν ενόχλησα κανέναν τους».

Σχετικα
Δίκη «Dr. Kontos» - Μάρτυρας: «Την σκότωνε λίγο-λίγο»
Δίκη «Dr. Kontos» - Μάρτυρας: «Την σκότωνε λίγο-λίγο»

Ιωάννα Παλιοσπύρου για την επίθεση με βιτριόλι: «Ήταν τόσο κοντά που έβλεπα μόνο το πρόσωπό της»

Απαντώντας σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής για τη στιγμή της επίθεσης, η Ιωάννα είπε πως η 37χρονη «ήρθε ακριβώς μπροστά μου και σημάδεψε ακριβώς το πρόσωπό μου». Και πρόσθεσε: «Ήταν τόσο κοντά που έβλεπα μόνο το πρόσωπο της. Το χέρι της δεν το είδα γιατί ήταν πολύ κοντά μου, αλλά το πέταξε όλο στο πρόσωπο μου και το υγρό μου ήρθε στα μάτια. Νομίζω ότι μπορεί και να ήθελε να την αναγνωρίσω. Μου έδωσε την εντύπωση ότι η ικανοποίησή της ήταν να πει ότι εγώ είμαι αυτή που το κάνω, να την αναγνωρίσω».

Πρ.: Είχατε αντιληφθεί κάτι;

Ιωάννα: Όχι. Δεν είχα αντιληφθεί το παραμικρό. Δεν είχα σκεφτεί ότι κάποιος μπορεί να με παρακολουθεί…

Σε ερώτηση για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, η Ιωάννα Παλιοσπύρου απάντησε: «Από που να αρχίσω… Έχω χάσει το αυτί μου, έχω προβλήματα ακοής. Το μάτι μου έχει σωθεί αλλά δεν είναι όπως πριν. Το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου μου έχει μοσχεύματα. Έχω πρόβλημα με το λαιμό μου, δεν μπορώ να στρίψω καθόλου. Έχω πρόβλημα στα χέρια μου, στα δάχτυλα μου. Έχω προβλήματα λειτουργικά τα οποία για να φτάσω σε ένα καλό επίπεδο, όχι όπως πριν, θα χρειαστούν χειρουργεία αποκατάστασης και πάρα πολλά χρόνια, με όλους τους κινδύνους που αυτά συνεπάγονται».

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, με την ειδική μάσκα μετά την επίθεση με το βιτριόλι, προσέρχεται στη δίκη για να καταθέσει
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, με την ειδική μάσκα μετά την επίθεση με το βιτριόλι, προσέρχεται στη δίκη για να καταθέσει © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Πρόεδρος: Πώς είναι η κατάσταση σας σήμερα;

Ιωάννα: Καταρχάς να σας πω ότι μου έχουν πιστοποιήσει 90% σωματική αναπηρία και 50% ψυχική αναπηρία. Αυτή τη στιγμή αφού έχω ξεπεράσει τον κίνδυνο ζωής, έχουν πάρει δέρμα να καλύψουν τα εγκαύματα, έχω πρόβλημα στην ακοή, έχω τραύμα χειρουργικό στον λαιμό μου, έχω τραύματα στα χέρια μου που αρκετά συχνά δεν μπορώ να ανοίξω, τα δάχτυλα μου έχουν ενώσεις λόγω των τραυμάτων, έχω προβλήματα λειτουργικά και ψυχικά, τα οποία δεν θα γίνουν ποτέ όπως πριν. Θα χρειαστούν πολλά επίπονα χειρουργεία αποκατάστασης με όλους τους κινδύνους που αυτά περιλαμβάνουν, λοιμώξεων και λοιπά».

Εισαγγελέας: Ήταν μεγάλη η ποσότητα του υγρού;

Ιωάννα: Ήταν μεγάλη σίγουρα. Όταν μου το έριξε ήταν σαν να ήταν ένα μπουκάλι με νερό. Ότι έριξε επάνω μου ήταν με μία κίνηση και ήρθε όλο πάνω μου και με έλουσε από το κεφάλι μέχρι κάτω.

Εισαγγελέας: Εισπνεύσατε ή κατάπιατε το υγρό;

Ιωάννα: Είμαι σίγουρη ότι το μύρισα και αν κάποιος μυρίσει, καταλαβαίνει ότι είναι καυστικό. Δεν ξέρω πως έγινε και δεν το εισέπνευσα. Νομίζω από καθαρή τύχη και θαύμα. Η γιατρός μου, μου εξήγησε ότι ήμουν τυχερή που δεν το κατάπια ή δεν το εισέπνευσα. Ενώ είμαι καμένη στα χείλη και στη μύτη, από θαύμα δεν άνοιξα το στόμα μου. Νομίζω ότι δεν πρόλαβα ούτε αυτό να κάνω… αν το είχα κάνει, η ζημιά θα ήταν ανεπανόρθωτη και θα είχα πεθάνει.

Εισαγγελέας: Πότε τη γνωρίσατε την κατηγορουμένη;

Ιωάννα: Μετά το 2003-2004 που ήρθε στην Αθήνα για σπουδές, σε κάποια γενέθλια.

Εισαγγελέας: Μέσω του μηνύματος τι σας είπε;

Ιωάννα: Με είπε «κοριτσάκι μου» και με ρώτησε γιατί ήμουν φίλη του Ν.Ο. Της είπα ότι δεν τον γνωρίζω, ότι είχα αίτημα φιλίας που το αποδέχθηκα. Μου ζήτησε να τον διαγράψω γιατί έχει σχέση μαζί του.

Εισαγγελέας: Πήρατε την ξαδέλφη σας να μάθετε;

Ιωάννα: Δεν με ενδιέφερε να μάθω για τον Ν.Ο. Ούτε για τη σχέση του. Μου είπε εκείνη κάτι και το έκανα.

Εισαγγελέας: Αλλά εκείνος συνέχισε…

Η 37χρονη Έφη Κακαράτζουλα που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου
Η 37χρονη Έφη Κακαράτζουλα που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ιωάννα: Ναι μου έστειλε την επόμενη ημέρα. Του εξήγησα ότι τον έχω διαγράψει και έμμεσα του εξήγησα το λόγο. Κάπου σταμάτησε, αλλά επανήλθε μετά από καιρό. Δεν θυμάμαι πότε… τα νέα μηνύματα ήταν όπως τα πρώτα, γενικά και αόριστα, ένας άνθρωπος που ήθελε μια παραπάνω επαφή χωρίς να το εκφράζει όμως. Είμαι πεπεισμένη πως αν έδινα κάποιο πάτημα θα συνέχιζε. Ο ίδιος μου είπε ότι δεν έχει σχέση με την κατηγορουμένη, όταν του είπα ότι τον διέγραψα γιατί γνωρίζω την κατηγορουμένη. Μου είπε ότι δεν είχαν δεσμό […] Η κατηγορούμενη δεν μου είχε πει το αντίθετο. Στη συνέχεια με ρώτησε εκείνη αν με έχει ενοχλήσει και της είπα «όχι». Τα μηνύματα ήταν σε εγκάρδιο κλίμα. Δεν ήταν ενοχλημένη.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου τόνισε πως για καιρό οι γείτονές της είχαν παρατηρήσει την παρουσία μιας γυναίκας, η οποία ήταν πολύ βαριά ντυμένη «και ήταν μέσα στα σκοτάδια με τον φακό του κινητού μπροστά από την είσοδο της πολυκατοικίας μου, σε τέτοιο βαθμό που το έκριναν επικίνδυνο». Και πρόσθεσε: «Την θεώρησαν ύποπτη κίνηση, σαν κάτι να παραμονεύει. Ανησύχησαν ότι ήταν κάποια οργανωμένη ομάδα που κάνει κλοπές. Όταν την προσέγγισαν να την ρωτήσουν, ήταν πολύ απότομη και θρασύς λέγοντας ότι είναι δημόσιος χώρος».

Εισαγγελέας: Δεν έπαιρνε προστατευτικά μέτρα;

Ιωάννα: Προσπαθούσε να κρυφτεί αλλά δεν τα κατάφερνε. Σύμφωνα με το γείτονά μου, κρυβόταν τη νύχτα στις φυλλωσιές. Ερχόταν μέσα στο σκοτάδι.

Εισαγγελέας: Σήμερα μετά από τόσον καιρό επαναλαμβάνετε πως δεν υπάρχει κάποιο άλλο κίνητρο που να αιτιολογεί την επίθεση εις βάρος σας;

Ιωάννα: Εγώ δεν βρίσκω κανένα κίνητρο γιατί δεν έχει συμβεί μεταξύ μας το παραμικρό. Δεν υπάρχει τίποτα. Η σχέση μας ήταν σχεδόν ανύπαρκτη και το ύφος της επικοινωνίας μας φαίνεται από τις συνομιλίες μας.

Η διαδικασία μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του θύματος και την τοποθέτηση της κατηγορουμένης συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων.

Επίθεση με βιτριόλι - Τα δύο νέα πρόσωπα που καταθέτουν στη δίκη

Εν τω μεταξύ, την κλήτευση από το δικαστήριο δύο ακόμη προσώπων που φέρονται να είχαν επικοινωνία με την 37χρονη κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση με βιτριόλι που εξαπέλυσε σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ζήτησε ο συνήγορος του θύματος, Απόστολος Λύτρας,

Ο κ. Λύτρας είπε στο δικαστήριο πως ο ένας από τους δύο μάρτυρες που ζητά να κληθούν, μέσω δικηγόρου του, «έχει αναφέρει ότι η κατηγορούμενη του είχε ζητήσει να παρακολουθεί το θύμα και να την προμηθεύσει με βιτριόλι. Αυτά τα γνωρίζουμε από πληροφορίες και από τη δικογραφία».

Το δεύτερο πρόσωπο που ζητά η Πολιτική Αγωγή να κληθεί, είναι μία γυναίκα που επίσης φαίνεται να είχε επικοινωνίες με την κατηγορούμενη σε επίμαχους χρόνους. Τα δύο πρόσωπα δεν έχουν καταθέσει σε κανένα στάδιο της υπόθεσης.

«Ζητάμε από το δικαστήριο να κληθούν για να δούμε αν υπήρχε βοήθεια προς την κατηγορούμενη χωρίς να υπονοούμε ότι υπάρχει θέμα συνεργίας» διευκρίνισε ο κ. Λύτρας.

Συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι | 30/9/21 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5