Ελλαδα

Σεισμός: Έκτακτη σύσκεψη για Θήβα και σεισμική δραστηριότητα

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμογράφος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ισχυρός σεισμός στη Θήβα, το κεντρικό θέμα στην αποψινή έκτακτη σύσκεψη
Σεισμογράφος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ισχυρός σεισμός στη Θήβα, το κεντρικό θέμα στην αποψινή έκτακτη σύσκεψη © EUROKINISSI

Ένας ισχυρός σεισμός στη Θήβα, το βασικό θέμα συζήτησης στην έκτακτη σύσκεψη σεισμολόγων, καθώς συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Ένας μεγάλος σεισμός και η πιθανότητα να εκδηλωθεί με επίκεντρο τη Θήβα εξετάζεται σε έκτακτη σύσκεψη απόψε. Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή συνεχίζεται, με τους σεισμολόγους να παρακολουθούν με προσοχή τα δεδομένα που καταγράφουν οι σεισμογράφοι.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο σεισμός 4,1 Ρίχτερ στη Θήβα έγινε αισθητός και στην Αττική.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης και είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 21.30. Κατά τη διάρκειά της θα τεθούν επί τάπητος όλα τα τελευταία δεδομένα σχετικά με το ρήγμα που υπάρχει στη Θήβα και συνεχίζει να δίνει δονήσεις.

Ποιοι συμμετέχουν στη σύσκεψη για τον σεισμό στη Θήβα

Στη νέα σύσκεψη συμμετέχουν τα μέλη της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο σεισμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της ΕΕ, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Όπως είπε, στη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 21 Ιουλίου 2021, και για το Αρκαλοχώρι και για τη Θήβα, «είπαμε ομόφωνα 20 άνθρωποι ότι και στη μία και στην άλλη περιοχή η παρατεινόμενη σεισμική έξαρση και πρόσθετα στοιχεία (…) μας δείχνουν ότι δεν αποκλείεται η γένεση ισχυρότερου σεισμού και στη μία περιοχή και στην άλλη, χωρίς να συνδέονται οι δύο περιοχές γεωδυναμικά».

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Έχουν γίνει πάνω από 1.700 σεισμοί στη Θήβα

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του γνωστοποίησε ότι «από τον Ιούλιο στην περιοχή της Θήβας, έχουν γίνει πάνω από 1.700 δονήσεις και είμαστε σε επιφυλακή», υπογραμμίζοντας πως «οφείλουμε ως πολιτεία να είμαστε έτοιμοι».

Και σημείωσε ότι η Θήβα και η πιθανότητα ενός ισχυρού σεισμού επανεξετάζεται, καθώς συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

«Θα πούμε ότι ο κίνδυνος πέρασε και δεν υπάρχει πλέον καμία ανάγκη να εξακολουθήσουμε να εφαρμόζουμε το επιχειρησιακό σχέδιο "Εγκέλαδος" για τη Θήβα ή όχι; Αυτό είναι, κατά τη δική μου γνώμη, το κρίσιμο ερώτημα της σημερινής συνεδρίασης» πρόσθεσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Άκης Τσελέντης για Θήβα: «Το ρήγμα δεν μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό»

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, πάντως, στον ANT1 ο Άκης Τσελέντης είχε αναφερθεί στη Θήβα, δηλώνοντας ότι «δεν βλέπει μεγάλο σεισμό».

«Το ρήγμα που έχει ενεργοποιηθεί δεν μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό» εκτίμησε, χαρακτηρίζοντας «εγκληματικές» τις δηλώσεις ότι αναμένεται σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην περιοχή. «Πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας» είχε ξεκαθαρίσει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ