Ελλαδα

Νέος διπλός σεισμός τώρα στην Κρήτη - Σημειώθηκε στο Αρκαλοχώρι

Με διαφορά λίγων δευτερολέπτων οι δύο δονήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμογράφος καταγράφει δόνηση (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Διπλός σεισμός τώρα στην Κρήτη, με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι
Σεισμογράφος καταγράφει δόνηση (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Διπλός σεισμός τώρα στην Κρήτη, με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι © EUROKINISSI

Σημειώθηκε νέος διπλός σεισμός τώρα στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Αρκαλοχώρι, με μέγεθος 4,6 και 4,3 Ρίχτερ.

Νέος σεισμός τώρα στην Κρήτη, καθώς η γη δεν σταματά να τρέμει. Ο νέος σεισμός σημειώθηκε στις 14.54 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 στο Αρκαλοχώρι. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 2,4 Ρίχτερ (σ.σ. η αυτόματη λύση έκανε λόγο για 4,3 Ρίχτερ και υπήρξε αναθεώρηση στη συνέχεια). Ακολούθησε μέσα σε δευτερόλεπτα δεύτερη δόνηση, μεγέθους 4,6 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της πρώτης δόνησης εντοπίζεται 6 χλμ. δυτικά από το Αρκαλοχώρι. Το βάθος σεισμού μετρήθηκε στα 15,5 χλμ.

Ο χάρτης για τον πρώτο σεισμό που σημειώθηκε τώρα με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι

Δεύτερος σεισμός τώρα στην Κρήτη, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στο Αρκαλοχώρι

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σημειώθηκε ο δεύτερος σεισμός στην ίδια περιοχή, ο οποίος ήταν μεγαλύτερος και είχε μέγεθος 4,6 Ρίχτερ. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η νέα σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 5 χλμ. δυτικά από το Αρκαλοχώρι και 342 χλμ. νότια - νοτιοανατολικά από την Αθήνα.

Ο σεισμός εκδηλώθηκε σε βάθος 17 χλμ. και έγινε αισθητός από τους κατοίκους, οι οποίοι παραμένουν μέσα σε σκηνές, καθώς συνεχίζονται οι έλεγχοι σε κτίρια για τη στατικότητα και τις ζημιές που προκάλεσε ο «Εγκέλαδος».

Δεύτερος σεισμός τώρα στην Κρήτη με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι - Ο χάρτης από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροκοπείου Αθηνών

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ