Ελλαδα

Σαρηγιάννης: 4.000 κρούσματα την ημέρα μέσα στον Νοέμβριο

Ως και 70.000 παιδιά μπορεί να νοσήσουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός-Κρούσματα-Ελλάδα-Αθήνα
Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας © Eurokinissi

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε για την πορεία που αναμένεται να ακολουθήσει η πανδημία του κορωνοϊού το επόμενο διάστημα.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκανε λόγο για έως και 4.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως μέσα στο Νοέμβριο. Ειδικότερα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής σχολίασε την επιδημιολογική εικόνα της χώρα και υπογράμμισε πως «η κατάσταση φαίνεται σταθεροποιημένη την τελευταία περίοδο. Τις επόμενες ημέρες θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερη».

Όπως επεσήμανε «ο αριθμός των κρουσμάτων θα μπορούσε να διαμορφωθεί κάτω από τα επίπεδα των 2.000, τάση που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου».

Ωστόσο, όπως σημείωσε «αναμένεται αναστροφή καθώς εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει μία ήπια αρχικά αυξητική πορεία, η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί άσχημα».

Στη συνέχεια, ο κ. Σαρηγιάννης προειδοποίησε πως «τα μοντέλα, με βάση τα τωρινά δεδομένα, προβλέπουν 3.000 - 4.000 κρούσματα μέχρι μέσα και τα τέλη του Νοεμβρίου».

Τέλος, ως προς τα παιδιά, «αυτό που προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι ότι 3 στα 10 κρούσματα είναι παιδιά. Μάλιστα, το ποσοστό 30% που καταγράφεται σήμερα, θα μπορούσε να γίνει 40%, κάτι που εξαρτάται από το πώς θα πάει το άνοιγμα των πανεπιστημίων», τόνισε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του έτους θα μπορούσαν να νοσήσουν από 50.000 έως 70.000 παιδιά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ