Τζανάκης: Γιατί και πότε ενδέχεται να μειωθούν τα κρούσματα
Τι είπε για την τρίτη δόση του εμβολίου
Κορωνοϊός - Τζανάκης: Γιατί ενδέχεται να μειωθούν τα κρούσματα από μέσα Σεπτεμβρίου.
Στην κορύφωση του προηγούμενου κύματος της πανδημίας οι διασωληνωμένοι ασθενείς ξεπέρασαν τους 800, ενώ τώρα ανέρχονται σε 333, τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3. Εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στους εμβολιασμούς αλλά και στο γεγονός ότι η μεταλλαξη Δέλτα χτυπά κυρίως νεότερες ηλικίες.
Εκτίμησε ότι λόγω της πιο δομημένης κινητικότητας του Σεπτεμβρίου αλλά και των αυξημένων τεστ, τα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται από τα μέσα του μήνα, θα ακολουθήσουν οι νοσηλείες και τελευταίοι οι θάνατοι.
Για τους πλήρως εμβολισμένους νοσηλευόμενους, τόνισε ότι αποτελούν το 10-15% του συνολικού αριθμού και από αυτούς το 99% είναι ηλικίας άνω των 80 ετών ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες που λαμβάνουν ανοσοτροποποιητικά φάρμακα, λόγω άλλων παθήσεων.
Τζανάκης: Η τρίτη δόση του εμβολίου
Σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ο κ. Τσανάκης δήλωσε ότι μετά τις ευπαθείς ομάδες πρέπει να ακολουθήσουν οι ηλικιωμένοι και οι υγειονομικοί που βρίσκονται συνεχώς μέσα στον κίνδυνο.
Όπως τόνισε ο καθηγητής, ο εμβολιασμός μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης κατά 5 φορές ενώ προστατεύει σε πολύ μεγάλο ποσοστό, -το όποιο από την ηλικία των 50 και κάτω φτάνει ακόμα και το 99%, από τη βαριά νόσηση που θα χρειαστεί νοσηλεία.
Επεσήμανε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες του κορωνοϊού όπως η ίνωση των πνευμόνων, που ειδικά για τους αθλητές είναι πολύ επικίνδυνη και μπορεί να τερματίσει την καριέρα τους. Προειδοποίησε μάλιστα, ότι αθλητές που δεν εμβολιάζονται διακυβεύουν το μέλλον τους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Αναμένονται οι ανακοινώσεις και από άλλους δήμους
«Άκρως διαφορετικά σενάρια, 14-18 ώρες πριν από την κρίσιμη χρονική περίοδο»
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα
«Λευκό τοπίο» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Οι πιθανότητες να χιονίσει στην Αττική
Οι αρχές συνιστούν στους επιβάτες να ενημερώνονται πριν από την αναχώρησή τους
Την Τετάρτη αναμένεται να επανέρθει η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή
Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική και οι υπηρεσίες του δήμου
Θα έχουμε «λευκές εκπλήξεις»;
Δείτε τους χάρτες του Meteo
Τι ώρα θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί πριν το κλείσιμο των τριών σταθμών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.