- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.
Συνολικά 3.493 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 13 Αυγούστου, ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης Covid-19, στις ΜΕΘ νοσοκομείων αναφοράς για τον κορωνοϊό, οι διασωληνωμένοι είναι 235. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 24 θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της Covid-19.
Από την έναρξη της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα, τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 531.967. Οι νεκροί από Covid-19 στη χώρα έχουν φθάσει τις 13.182.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα δόθηκαν στη δημοσιότητα την ώρα που στο πλοίο «Πρωτεύς» επτά μέλη του πληρώματος βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.
Ο προβληματισμός των ειδικών για τη μετάλλαξη Δέλτα εντείνεται, ενώ μεγάλη ανησυχία υπάρχει για τον κορωνοϊό στην Κρήτη.
Κρούσματα σήμερα - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ | 13.08.2021
«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.493, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 531.967 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.
» Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 24, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.182 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
» Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 235 (63.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 85.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.868 ασθενείς.
» Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 255 (ημερήσια μεταβολή +27.5%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 220 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μοναδικό πενθήμερο για τους εργαζόμενους
Ρεκόρ επταετίας σε κρούσματα και θανάτους
Στη Σκάλα Μεσσηνίας η υψηλότερη
Τελικό προορισμό είχε το Σούνιο
Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές σε Περιβόλι Γρεβενών και Καστανιά Ημαθίας
Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον περασμένο Ιούλιο στις σήραγγες της Κακιάς Σκάλας
Και τον Σεπτέμβριο θα συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες
Ο διάσημος παρουσιαστής βρέθηκε στο ιστορικό πανηγύρι της Αγίας Αγάθη - Βίντεο
Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Η ημερομηνία που πρέπει να προσέξετε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Με ευθύνη σου έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές» απαντά εκείνος -Το σχόλιο Τσατραφύλλια
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.