1821 Digital Gallery

Πανελλήνιες 2021: Πώς θα μπορέσετε να δείτε τα αποτελέσματα

Πανελλήνιες: Στιγμιότυπο από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στα σχολεία
Πανελλήνιες: Στιγμιότυπο από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στα σχολεία © EUROKINISSI/ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Την Παρασκευή η ανακοίνωση των βαθμολογιών
  • A-
  • A+
0
Αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2021: Αυτοί είναι οι τρόποι με τους οποίους θα μάθετε τις βαθμολογίες - Τι ισχύει για τα SMS στο κινητό.

Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες 2021 θα μπορούν με τρεις τρόπους να δουν τα αποτελέσματα - βαθμολογίες που έλαβαν στα εξεταζόμενα μαθήματα, το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής 9 Ιουλίου 2021. Για πρώτη φορά φέτος υπάρχει η δυνατότητα να τα λάβουν στο κινητό τους τηλέφωνο. 

Το μεσημέρι της Παρασκευής (9/7) οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα μπορούν να λάβουν με γραπτό SMS στο κινητό τους τηλέφωνο τα αποτελέσματα - βαθμολογίες, χωρίς να χρειαστεί να μεταβούν στο σχολείο τους ή να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου. «Φέτος για πρώτη φορά υπάρχει ένα τρίτο "κανάλι" επικοινωνίας, πέραν από τον παραδοσιακό τρόπο ανάρτησης των πινάκων στα σχολεία, πέραν από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας που αναρτώνται τα αποτελέσματα, φέτος για πρώτη χρονιά σε εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης θα μπορούν οι υποψήφιοι να λάβουν τα αποτελέσματα και μέσω SMS στο κινητό του», επεσήμανε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε πρόσφατη συνέντευξή της

Οι υποψήφιοι θα μπορούν -ανεξάρτητα από το εάν έχουν δηλώσει να λάβουν στο κινητό τους τα αποτελέσματα- να δουν τις βαθμολογίες τους τόσο από τις σχολικές μονάδες τους, όπου αναμένεται να γίνει η ανάρτησή τους περί τις 12:00-13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, όσο και μέσα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr. Εκεί, οι υποψήφιοι αποκτούν πρόσβαση πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Από εκεί και έπειτα ανοίγει ο δρόμος για τη δήλωση του Παράλληλου Μηχανογραφικού. 

Σχετικα
Ποινή φυλάκισης μέχρι δύο χρόνια σε αρνητές γονείς
Ποινή φυλάκισης μέχρι δύο χρόνια σε αρνητές γονείς

 

Πανελλήνιες 2021: Μετά τα αποτελέσματα το Παράλληλο Μηχανογραφικό

Ήδη οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2021 έχουν προσέλθει στα Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ προκειμένου να εκδώσουν τους κωδικούς που απαιτούνται για την υποβολή του Παράλληλου Μηχανογραφικού. Φέτος, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μπορέσουν να καταθέσουν δύο μηχανογραφικό γα την είσοδό τους σε ΑΕΙ και Δημόσια ΙΕΚ. Μάλιστα, από το Υπουργείο Παδείας έχουν επισημανθεί οι πιο δημοφιλείς ειδικότητες

Ιδιαιτέρως δημοφιλείς ειδικότητες στα Δημόσια ΙΕΚ είναι: τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής - πολυμέσα/web designer-developer/video games, τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας, τεχνικός εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στέλεχος διατροφής και διαιτολογίας, τεχνικός τεχνολογίας ενδύματος και υποδήματος - σχεδιαστής μόδας, στέλεχος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας, εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση και σχεδιασμός αντικειμένων, τεχνικός βιολογικής/οργανικής γεωργίας. 

Σχετικα
Η επιστολή του Λεωνίδα Αντωνόπουλου για τη χοροεσπερίδα με Fly Lo
Η επιστολή του Λεωνίδα Αντωνόπουλου για τη χοροεσπερίδα με Fly Lo

Όπως επισημαίνει το Υπουργείο, με τη συνολική αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, αναδεικνύουμε στην πραγματικότητα τους πολλαπλούς εκπαιδευτικούς δρόμους, που μπορούν να ακολουθήσουν οι νέες και οι νέοι μας, υπηρετώντας τις κλίσεις, τις δεξιότητές τους και αυξάνοντας την πιθανότητα της επαγγελματικής τους καταξίωσης. Οι υποψήφιοι δεν έχουν περιορισμό στο πλήθος επιλογών ΙΕΚ και ειδικοτήτων κατά τη συμπλήρωση του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

«Κεντρική προτεραιότητά μας είναι η αλλαγή φιλοσοφίας ως προς τις προοπτικές που παρέχουν οι διαφορετικές εκπαιδευτικές διαδρομές και η ανάδειξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ώστε να μετατραπεί σε συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για τους πολλούς. Οι ειδικότητες των ΔΙΕΚ, στις οποίες αποκτούν πλέον πρόσβαση οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω παράλληλου μηχανογραφικού, ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των επαγγελμάτων που προβλέπεται να έχουν εκθετική ανάπτυξη στο προσεχές μέλλον και δίνουν στις νέες και τους νέους μας διεξόδους και επιπλέον επιλογές», επισημαίνει σε δήλωσή της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5