- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Γυμναστήρια: Ανοίγουν από σήμερα, Δευτέρα 31 Μαΐου-Ποια τα μέτρα
Αναλυτικά τι πρέπει να γνωρίζετε
Τα γυμναστήρια ανοίγουν σήμερα, Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 με self test και διπλή μάσκα, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.
Τις εισηγήσεις τους για τα γυμναστήρια, το πότε και το πώς ανοίγουν, γνωστοποίησαν οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.
Ειδικότερα, στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, κατέληξαν στα μέτρα, με τα οποία προτείνουν να ανοίξουν τα γυμναστήρια από σήμερα, Δευτέρα 31 Μαΐου 2021.
Σημειώνεται ότι από τις 31 Μαΐου 2021 ξεκινά η επιδότηση για τα γυμναστήρια. Το ίδιο ισχύει και για τους παιδότοπους. Πρόκειται για τη Δράση «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδοτόπων», με τα συνολικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση να φθάνουν τα 16 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για «κεφάλαιο επανεκκίνησης», το οποίο θα κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων αλλά και τα έξοδα της επιχείρησης.
Ο συγκεκριμένος κλάδος είναι ένας από αυτούς που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία κορωνοϊού, με την πτώση του τζίρου να είναι τεράστια και τους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές γυμναστηρίων σε απόγνωση.
Το άνοιγμα των γυμναστηρίων εντάσσεται στην άρση του lockdown και τις αλλάγες που αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι, με τις επίσημες αποφάσεις να ανακοινώνονται στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας.
Γυμναστήρια - Άνοιγμα: Me self test και διπλή μάσκα
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν στα γυμναστήρια είναι:
- Ένα self test την εβδομάδα για εργαζόμενους και αθλούμενους
- Διπλή μάσκα ή μάσκα αυξημένης προστασίας, με τη χρήση της να είναι υποχρεωτική.
Παράλληλα, θα ισχύουν οι αποστάσεις και τα μετρά υγιεινής κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ενώ θα επιτρέπεται ένας αθλούμενος/10 τ.μ.. Επίσης, τα παράθυρα στα γυμναστήρια θα παραμένουν ανοιχτά.
Τόσο ο κλιματισμός όσο και τα αποδυτήρια θα είναι κλειστά για τους πολίτες που κάνουν γυμναστική, σύμφωνα με τις εισηγήσεις που έκαναν οι λοιμωξιολόγοι του Υπουργείου Υγείας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Καραμανλή στη Βούλα
Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων λόγω κακοκαιρίας
Πιθανές χαλαζοπτώσεις, πτώση της θερμοκρασίας και άνεμοι έως 8 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο
Έλεγχοι σε όλο το οδικό δίκτυο - Περιορισμοί στην κίνηση βαρέων οχημάτων
Σε επιφυλακή οι κρατικές υπηρεσίες και η Πυροσβεστική - Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες
Έντονα φαινόμενα σε Αττική, Θεσσαλία, Εύβοια, Σποράδες και νησιά του Αιγαίου
Έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών - Έκτακτη λεωφορειακή σύνδεση από τον ΟΑΣΑ
Τοπικά ισχυρά φαινόμενα από τα δυτικά - Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ
Τι αποκαλύπτει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ με τίτλο: «Ο Ελληνικός Τουρισμός: Επιτεύγματα, Προκλήσεις, Προοπτικές»
Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού - Μικρό το εστιακό βάθος
Επιστροφή στη χειμερινή ώρα - Στις 04:00 π.μ. τα ρολόγια θα μετακινηθούν
Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πού θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και ομίχλες
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.