- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παυλάκης: Φοβάμαι πως η κοινωνία παίρνει μήνυμα πως τελειώσαμε
Τι είπε για την άρση των περιορισμών
Τι είπε ο γιατρός και ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης για την άρση των περιορισμών του lockdown στην Ελλάδα
Φοβάμαι ότι η κοινωνία παίρνει το μήνυμα ότι «τελειώσαμε» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, προειδοποιώντας για τυχόν επιδημικό πρόβλημα και στα νησιά από τους συγχρωτισμούς.
«Το Μάρτη υπήρχε χρόνος για σοβαρό lockdown αλά Πορτογαλία και Αγγλία, με άνοιγμα αφότου κατέβουν τα κρούσματα. Η Ελλάδα έχει 2.000 με 3.000 κρούσματα και νεκρούς καθημερινά» σχολίασε.
«Πρέπει να πέσουν τα κρούσματα. Είμαστε στο τέλος του επιδημικού κύματος. Το κύμα θα πέσει, το ερώτημα είναι αν θα πέσει στους επόμενους 2 μήνες και πάμε στον Ιούνιο με 1.000 και πάνω κρούσματα... Αυτό θα είναι δυσφήμιση της Ελλάδας και κακή θέση σε σχέση με τους ανταγωνιστές» τόνισε.
«Αν συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία δεν θα πάει καλά το καλοκαίρι. Χρειάζεται τεράστια προσοχή, μάσκες, εμβολιασμοί το συντομότερο, αποφυγή συγχρωτισμών, κοινωνική ευθύνη» προειδοποίησε.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, πρέπει να πέσουν τα κρούσματα χρειάζεται έντονη ιχνηλάτηση και καραντίνα για όσους είναι ύποπτοι για κρούσματα, αλλά η χώρα δεν έχει ετοιμάσει τέτοιες μονάδες. «Δεν μπορεί να βασίζεται η χώρα μας μόνο στα γρήγορα τεστ χρειάζεται τεράστια ποσότητα μοριακών όπως στο Ισραήλ. Υπάρχει τέτοια υποδομή;» διερωτήθηκε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς υπολογίζεται το πιθανό εκλογικό αποτέλεσμα και ποιοι ψηφοφόροι υπολογίζονται
Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες
Συντετριμμένη η Μπέτυ Λιβανού
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Πόσο πιθανό είναι να βρέχει
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στα 7.500 ευρώ η συνολική αξία των κλοπιμαίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάση
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.