Visual Browsing

Πέθανε ο τραγουδιστής Λευτέρης Μυτιληναίος

Ο Λευτέρης Μυτιληναίος
Ο Λευτέρης Μυτιληναίος
Στο νοσοκομείο Κορίνθου
  • A-
  • A+
0
Πέθανε στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου και νοσηλευόταν, ο τραγουδιστής Λευτέρης Μυτιληναίος - Σε ηλικία 75 ετών

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 75 ετών ο σπουδαίος τραγουδιστής, Λευτέρης Μυτιληναίος. Τον τελευταίο καιρό διαβιούσε σε μονάδα φροντίδας στο Λουτράκι, απ' όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Κορίνθου, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Γεννηθείς στις 24 Απριλίου του 1946, ο Λευτέρης Μυτιληναίος συνέδεσε το όνομά του με πολλές μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού τραγουδιού. Η μεγαλύτερή του ήταν το τραγούδι «Αμφιβολίες» σε στίχους Γρηγόρη Μπιθικώτση, που έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ - ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ

Είχε μία εξαιρετικά πλούσια καριέρα, στην οποία κυκλοφόρησε περίπου 20 ολοκληρωμένα άλμπουμ, σε συνεργασία με μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες όπως η Columbia Records, η CBS Records International, η EMI και άλλες.

Σχετικα
BB Dickerson: Πέθανε ο μπασίστας των War στα 71 του χρόνια
BB Dickerson: Πέθανε ο μπασίστας των War στα 71 του χρόνια

Ο Λευτέρης Μυτιληναίος ξεκίνησε την καριέρα του από ένα τάλεντ σόου της εποχής. Στα "Ταλέντα» του Γιώργου Οικονομίδη και της Ρένας Ντορ, όπου πήρε το πρώτο βραβείο που συνοδευόταν από ένα κουστούμι και μια σόμπα από το ράδιο Αθήναι, ως έπαθλο. 

Η κηδεία του έγινε χθες, Τρίτη 6 Απριλίου 2021, στο Βέλο Κορινθίας.

 

 

Η δισκογραφία του

  • "Λευτέρης Μυτιληναίος" (Columbia, 1971)
  • "Νο 2" (EMI (re-release), 1974)
  • "Αυταπάτες" (Columbia, 1975, split album)
  • "Νο 3" (Columbia, 1975)
  • "Ένα Δάκρυ.." (Columbia, 1977)
  • "Τα Φώτα Χαμηλώστε" (CBS, 1979)
  • "Πού Νάσαι" (CBS, 1980)
  • "Θά Σέ Λησμονήσω" (CBS, 1981)
  • "Στάσου Μια Στιγμή" (CBS, 1983)
  • "Λίγο Πριν Ξημερώσει" (CBS, 1984)
  • "Θα Περιμένω" (CBS, 1985)
  • "Ότι Έχω Και Δεν Έχω" (CBS, 1986)
  • "Αντικανονικά... Σ' Αγαπώ" (Pan-Vox, 1987)
  • "Λαικό Ξεφάντωμα" (Pan-Vox, 1988, split album)
  • "Καμμιά Δεν Σου Μοιάζει" (EMI, 1988)
  • "Για Προδομένους" (EMI, 1990)
  • "Και Το Ρωτάς" (Music Box International, 1994)
  • "Μονάχα Δυο Βραδιές" (Music Box International, 1996)
  • "Η Δική Μου Υπογραφή" (Legend Recordings, 2002

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5