- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Self test: Ο «οδικός χάρτης» - Πού θα είναι υποχρεωτικό
«Η κυβέρνηση θα νομοθετήσει υποχρεωτικό self test μία φορά την εβδομάδα για τους εκπαιδευτικούς», είπε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης
Τι είπε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και ειδικά για το self test
Τη στρατηγική της κυβέρνησης για τη διανομή και την εφαρμογή των self test στον γενικότερο πληθυσμό παρουσιάζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης:
Σύμφωνα με όσα είπε, τα self test αναμένεται να βρίσκονται στα φαρμακεία στις αρχές Απριλίου. Η κυβέρνηση εξετάζει σε πρώτη φάση να έχουν προτεραιότητα πρόσβασης σε αυτά ηλικίες έως 67 ετών, δηλαδή ηλικίες εργαζομένων. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση έχει επενδύσει στο άνοιγμα της οικονομίας και με τη μαζική χρήση των self test.
Όπως τόνισε, τα τεστ στοχεύουν κυρίως στην εύρεση των ασυμπτωματικών. Είναι περίπου ένας στους τρεις φορείς του ιού. Το τεστ θα λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με όλες τις υπόλοιπες δράσεις. Θα βοηθήσει δε στην επανεκκίνηση δραστηριοτήτων.
Τα τεστ πληρούν όλες τις προδιαγραφές και λειτουργούν με τη λήψη σιέλου. Η διάθεσή τους θα ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου. Θα είναι διαθέσιμο ένα τεστ την εβομάδα για διάστημα δύο μηνών για όλους τους πολίτες.
Υποχρεωτικό θα είναι το τεστ για ναυτιλία, εστίαση, τουρισμό, δικαστήρια. Υποχρεωτικό Self Test θα προβλέπεται μια φορά την εβδομάδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Αν είναι θετικό το πρώτο τεστ, θα γίνεται δεύτερο σε δημόσιες δομές υγείας για να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα. Για τα σχολεία θα νομοθετηθεί η υποχρεωτική διενέργειά τους για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Νωρίτερα, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, από την πλευρά του, διευκρίνισε ότι με τα self test θα μπορούμε πλέον να ελέγχουμε εύκολα αν είμαστε θετικοί. Η εφαρμογή δεν διαφέρει πολύ από τα ένα τεστ κύησης. Η δειγματοληψία είναι πολύ εύκολα εφικτή και έχει μεγάλη αξιοπιστία. Η διαδικασία μάθησης είναι εύκολη. Η διενέργεια του τεστ μία φορά την εβδομάδα μπορεί να συνδράμει ουσιαστικά στον περιορισμό της πανδημίας.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς πρόσθεσε πως το self test θα αποτελέσει μεγάλο όπλο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, της εκπαίδευση και άλλων δραστηριοτήτων που παραμένουν κλειστές.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ περιλαμβάνει μια πολυεπίπεδη αντιαεροπορική άμυνα με αναχαιτιστικά χαμηλής, μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας»
Παραμένουν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στην Τραπεζίτσα
Δείτε τις 8 περιοχές με τις μέγιστες τιμές
Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική
Πότε θα πραγματοποιηθούν οι συμπληρωματικές εξετάσεις εισαγωγής
Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
338 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από την έναρξη του έτους
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Καίει αγροτοδασική έκταση - Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα
Στο «κόκκινο» η μισή χώρα - Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία
«Δεν υπάρχουν λόγια μπροστά σε έναν τέτοιο πόνο» - Βαθιά οδύνη για την απώλεια
Στη μάχη με τις φλόγες επίγειες και εναέριες δυνάμεις - Συνεχής επιτήρηση με drone
Σε ύφεση η φωτιά στον Δήμο Ωρωπού - Διαρκείς ρίψεις από αέρος και διασπορά πεζοπόρων
Στη μάχη με τις φλόγες επίγειες και εναέριες δυνάμεις - Διακοπή κυκλοφορίας στην περιοχή
Φωτιά ξέσπασε ενώ το σκάφος ήταν αγκυροβολημένο - Άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού
Καρέ-καρέ εξετάζονται βίντεο και συνομιλίες με τον πύργο ελέγχου για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας
Για πέμπτη ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στο δάσος - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.