- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821: Στην Αθήνα προσγειώθηκε ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος.
Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 17:30 το αεροπλάνο που μετέφερε τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο, ο οποίος συνοδεύεται από τη σύζυγό του, δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, προκειμένου να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και τη δούκισσα της Κορνουάλης υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενώ τιμητικό άγημα απέδωσε τιμές.
Αμέσως μετά την άφιξη, πήγαν στην Εθνική Πινακοθήκη, όπου τους υποδέχτηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη, για να συμμετάσχουν στην ειδική επετειακή εκδήλωση των εγκαινίων του νέου κτιριακού συγκροτήματος. Μετά τις ομιλίες, θα ακολουθήσει ξενάγηση των υψηλών προσκεκλημένων στην Πινακοθήκη, τμηματικά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας.
Ακολούθως, στις 20:30 θα παρευρεθούν στο επίσημο δείπνο που παραθέτει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Στο πλαίσιο του δείπνου, θα υπάρξει προσφώνηση από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αντιφωνήσεις των υψηλών προσκεκλημένων.
Αύριο, ανήμερα της Εθνικής Εορτής, θα παρίσταται στη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και υψηλών προσκεκλημένων.
Στη συνέχεια, στις 12:15, ο πρίγκιπας Κάρολος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία θα συμμετάσχει και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρίγκιπας Κάρολος θα μεταβεί στο Δημαρχείο των Αθηνών, όπου σε ειδική τελετή θα τον τιμήσει ο Δήμος Αθηναίων απονέμοντάς του το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών. Η απονομή θα γίνει από το δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο του 1821.
Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης θα αναχωρήσει στις 14:45 από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου κατά την αναχώρησή τους, θα τους αποχαιρετίσει ο Νίκος Δένδιας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.