- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πάτρα: Πρόωρη καισαρική σε 23χρονη με covid για να σωθεί το μωρό
Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης το βρέφος
Πάτρα: Σε πρόωρη καισαρική υποβλήθηκε 23χρονη με κορωνοϊό για να σωθεί το μωρό.
Στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο νοσηλεύεται η 23χρονη η οποία εκτάκτως χθες, 16 Μαρτίου, υποβλήθηκε σε καισαρική τομή για να σωθεί το βρέφος που κυοφορούσε. Η 23χρονη ήταν 32 εβδομάδων έγκυος και μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.
Η κατάστασή της, σύμφωνα με την ΕΡΤ, παρουσίασε επιδείνωση και εμφάνισε πνευμονία, της χορηγήθηκε πρόσθετο οξυγόνο αλλά δεν παρουσίασε βελτίωση. Άμεσα κρίθηκε από γιατρούς ότι για να σωθεί η ζωή του παιδιού, έπρεπε να γίνει καισαρική και το βρέφος να γεννηθεί πρόωρα.
Στην ομάδα που πραγματοποίησε την επέμβαση συμμετείχαν τρεις γιατροί, ο Μάρκος Μαραγκός Δ/ντής της κλινικής covid, ο Δημήτρης Βελισσάρης και η λοιμωξιολόγος Λυδία Λεωνίδου.
Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης το βρέφος
Το βρέφος είχε αρχικά διασωληνωθεί ενώ τώρα νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στην μονάδα νεογνών. Είναι αγόρι και ζυγίζει 2.200 γρ. Οι γιατροί αναμένουν το τεστ PCR για να κρίνουν τα επόμενα βήματα. Το πρώτο 24ωρο θα είναι κρίσιμο.
Στην οικογένεια, είχε νοσήσει ο πεθερός και η πεθερά της 23χρονης από κορωνοϊό. Η οικογένεια είναι από την Δ. Αχαΐα.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο νοσηλεύονται με κορωνοϊό 91 άνθρωποι σε κλίνες covid και 21 στις ΜΕΘ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρόντες ήταν η σύζυγός του Άννα Μαρία και οι γιοι του Παύλος και Νικόλαος
Επτά αγρότες κατηγορούμενοι για απάτη σε βάρος της ΕΕ επέστρεψαν χρήματα και καταδικάστηκαν με μειωμένες ποινές
Άφησε ξεχωριστό στον καλλιτεχνικό και τοπικό κόσμo
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πώς το Πολεμικό Ναυτικό θα καλωσορίσει τη φρεγάτα
Ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη
Οι νεότερες εξελίξεις στην υπόθεση
Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η απεργία στα ταξί
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Η βασική γραμμή της κυβέρνησης είναι να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των αγροτών με εφαρμογή του νόμου
Προσωρινός πρόεδρος αναλαμβάνει ο Παύλος Ασλανίδης
Οι αγρότες ανοίγουν το τελωνείο Προμαχώνα μετά τη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής
Κρίσιμες ημερομηνίες για αντικατάσταση παλαιών διπλωμάτων και νέοι κανόνες ανανέωσης από το 2026
ΥΠΠΟ: Προστασία και ανάδειξη αρχαιοτήτων στο ιστορικό κτήριο της οδού Τριπόδων 32
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.