- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βατόπουλος: Να μην εξελιχθούμε σε μια νέα Ισπανία ή Πορτογαλία
«Τα καλά νέα είναι ότι προχωρά ο εμβολιασμός»
Κορωνοϊός - Βατόπουλος: Τα πράγματα είναι δύσκολα, ελπίζουμε να μην εξελιχθούμε σε μια νέα Ισπανία ή Πορτογαλία.
«Οι μεταλλάξεις του ιού είναι πιο μεταδοτικές, συνεπώς τα μέτρα πρέπει να είναι πιο αυστηρά, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής της Μικροβιολογίας της Δημόσιας Υγείας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
«Τα πράγματα είναι δύσκολα κι ελπίζουμε να μην εξελιχθούμε σε μια νέα Ισπανία ή Πορτογαλία, τόνισε προσθέτοντας ότι «αύριο θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί στην Επιτροπή η πιθανότητα να μπουν κι άλλες περιοχές στο βαθύ κόκκινο. Τα καλά νέα είναι ότι προχωρά ο εμβολιασμός και προστατεύεται πλέον ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Βρισκόμαστε λοιπόν σε μια ισορροπία, μιας καλής εξέλιξης και μιας κακής».
Ανέφερε πως «οι ΜΕΘ είναι πλέον στα όρια τους καθώς οι μεταλλάξεις του ίου είναι πιο μεταδοτικές» εκτιμώντας ότι «πρέπει να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα». «Είναι κατανοητό ότι έχουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Η οικονομία στενάζει κι ο κόσμος χάνει τη δουλειά του, όμως η λύση είναι τα περιοριστικά μέτρα, γιατί η μετάδοση γίνεται μέσω των σταγονιδίων. Γι’ αυτό πρέπει να φοράμε μάσκα και να αποφεύγονται οι συνωστισμοί».
«Έχουμε καλύψει εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερα πιθανότητα να νοσήσουν»
Τέλος χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι προχωρά ο εμβολιασμός και προστατεύεται πλέον ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού λέγοντας πως «έχουμε καλύψει με τον εμβολιασμό εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερα πιθανότητα να νοσήσουν, δηλαδή ανθρώπους άνω των 60 ετών. Οι ασθενείς μικρότερης ηλικίας που νοσηλεύονται, δεν είναι τόσο βαριά όσο εκείνοι που είναι σε μεγαλύτερη ηλικία», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.