1821 Digital Gallery

Κούγιας: Η φαρσοκωμωδία εις βάρος του Λιγνάδη πρέπει να τελειώνει

Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας
Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
«Νέος δημοσιογράφος στρατολογεί τα φερόμενα ως θύματα»
  • A-
  • A+
0
Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Η νέα ανακοίνωση τού Αλέξη Κούγια - Κάνει λόγο για στρατολόγηση φερόμενων θυμάτων από δημοσιογράφο - Ζητά να σταματήσει η φαρσοκωμωδία.

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, εξέδωσε ανακοίνωση για τη νέα μήνυση, που κατατέθηκε εις βάρος του πελάτη του περί βιασμού άνδρα το 2018, και ανέφερε ότι «νέος δημοσιογράφος στρατολογεί τα φερόμενα ως θύματα και τα διοχετεύει σε έναν άνδρα και μία γυναίκα δικηγόρο». Ο ποινικολόγος ζητά να σταματήσει «η φαρσοκωμωδία κατά του εντολέα μου»

«Πρώτη φορά στην καριέρα μου, αλλά είμαι βέβαιος και στην καριέρα όλων των γνωστών συναδέλφων μου, καταγγέλλονται βιασμοί όχι από τα ίδια τα θύματα στις αστυνομικές αρχές, όπου τους υποβάλλονται και οι κατάλληλες προανακριτικές ερωτήσεις, αλλά με μηνύσεις, τις οποίες επεξεργάζονται δικηγορικά γραφεία και τις καταθέτουν δικηγόροι, χωρίς καν να εμφανίζονται τα φερόμενα ως θύματα στις προανακριτικές αρχές για να υποστούν τη διαδικασία της σωστής και αντικειμενικής ανακρίσεως», σημειώνει ο Αλέξης Κούγιας στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το πρωί. 

H νέα ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια 

«Διέρρευσε χθες σε διάφορα sites, η είδηση ότι εις βάρος του εντολέως μου, κου Δημητρίου Λιγνάδη, υπεβλήθη ακόμη μια μήνυση, ότι δήθεν είναι δράστης ενός ακόμη βιασμού ανδρός.

Σχετικα
Λάρισα: Μητέρα καταγγέλλει κακοποίηση του 9χρονου με ειδικές ανάγκες γιου της στο σχολείο
Λάρισα: Μητέρα καταγγέλλει κακοποίηση του 9χρονου με ειδικές ανάγκες γιου της στο σχολείο

» Σήμερα, διαπίστωσα από τα πρωτοσέλιδα δύο σκανδαλοθηρικών εφημερίδων (ο καθένας αντιλαμβάνεται πλέον τόσο τη σοβαρότητα των μηνύσεων, όσο και την σκοπιμότητα την οποία εξυπηρετούν) που είναι ανηρτημένα στα περίπτερα, ότι τους έχει διανεμηθεί το περιεχόμενο της μηνύσεως, το οποίο και δημοσιοποιούν.

» Δεν γνωρίζω ποιο είναι το περιερχόμενο, όμως, εχθές το βράδυ πολύ σοβαρός δημοσιογράφος με ενημέρωσε ότι πρωταγωνιστής σε αυτές τις ενέργειες εις βάρος του εντολέως μου είναι ένας φιλόδοξος, νέος δημοσιογράφος, ο οποίος στρατολογεί τα φερόμενα ως θύματα και ακολούθως τα διοχετεύει σε έναν άντρα και μια γυναίκα δικηγόρο.

» Μου απεκάλυψε, μάλιστα, ότι τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθούν πάλι με την ίδια διαδικασία δύο νέοι βιασμοί, τους οποίους χειρίζεται γυναίκα δικηγόρος.

Σχετικα
Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Ο τρίτος μηνυτής μίλησε σε εκπομπή - Γιατί δεν πήγε στο δικαστήριο
Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Ο τρίτος μηνυτής μίλησε σε εκπομπή - Γιατί δεν πήγε στο δικαστήριο

» Προσωπικά, δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι δυνατόν να έχει συμβεί αυτό, ελπίζω τα γεγονότα να διαψεύσουν τον πολύ σοβαρό πληροφοριοδότη μου, αλλά εκείνο το οποίο έχω διαβεβαιώσει τον εντολέα μου, τον οποίο πληροφόρησα για αυτά που μου γνωστοποιήθηκαν, είναι ότι δεν θα πρέπει να ανησυχεί, διότι ανεξαρτήτως του τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα εις βάρος του, η Δικαιοσύνη δεν παραπλανάται από αυτού του επιπέδου τις σκοτεινές διεργασίες και να μην ανησυχεί.

» Επιτέλους, αυτή η φαρσοκωμωδία εις βάρος του εντολέα μου, κου Δημητρίου Λιγνάδη, πρέπει να τελειώνει.

» Πρώτη φορά στην καριέρα μου, αλλά είμαι βέβαιος και στην καριέρα όλων των γνωστών συναδέλφων μου, καταγγέλλονται βιασμοί όχι από τα ίδια τα θύματα στις αστυνομικές αρχές, όπου τους υποβάλλονται και οι κατάλληλες προανακριτικές ερωτήσεις, αλλά με μηνύσεις, τις οποίες επεξεργάζονται δικηγορικά γραφεία και τις καταθέτουν δικηγόροι, χωρίς καν να εμφανίζονται τα φερόμενα ως θύματα στις προανακριτικές αρχές για να υποστούν τη διαδικασία της σωστής και αντικειμενικής ανακρίσεως.

» Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Εισαγγελέας ή η κα Εισαγγελέας που θα επεξεργαστούν αυτή τη νέα μήνυση θα τηρήσουν τη νομοθεσία και θα καλέσουν τον εντολέα μου, έστω και για πρώτη φορά μέχρι σήμερα, να αντιμετωπίσει στην προκαταρτική εξέταση αυτή την ψευδομήνυση.

» Το αδίκημα της καταχρήσεως εξουσίας είναι κακούργημα και αποτελεί την ασπίδα προστασίας κάθε Έλληνα πολίτη.

» Δυστυχώς, τα αιτήματα του κου Λιγνάδη, για τη διενέργεια των ανακριτικών πράξεων της αυτοψίας και της κατ’ αντιπαράστασης εξετάσεώς του με το δήθεν απ’ αυτόν βιασθέντα στις 8/8/2015 σε σουίτα ξενοδοχείου στην Επίδαυρο, όταν ο ίδιος αποδεδειγμένα πλέον ευρίσκετο στην Ιθάκη, ακόμη δεν έχει ορισθεί από την κα 19η Τακτική Ανακριτή πότε θα διεξαχθούν, ώστε να μην υπάρχει καμία πλέον αμφισβήτηση για την κατασκευή αυτής της σκευωρίας.

» Υ.Γ. Ήδη, όσον αφορά στη νέα μήνυση, έχει καταργηθεί και καταρρακωθεί, με τη δημοσιοποίηση της μηνύσεως και τη χρήση της φωτογραφίας και του ονόματος του εντολέως μου, το τεκμήριο αθωώτητος.

» Λυπάμαι, αλλά αφού δεν επεμβαίνει για να προστατέψει τον Έλληνα πολίτη εντολέα μου κανένα θεσμικό όργανο, εγώ είμαι υποχρεωμένος να κάνω το καθήκον μου».

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5