- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημήτρης Λιγνάδης: Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη
Επέστρεψε στη ΓΑΔΑ χωρίς να κάνει δηλώσεις
Η ανακρίτρια έδωσε στον Δημήτρη Λιγνάδη προθεσμία και έτσι θα απολογηθεί την Τετάρτη.
Προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του έλαβε από την ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος έφτασε στην Ευελπίδων λίγο πριν τις 10 το πρωί της Κυριακής. Η ανακρίτρια έδωσε στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου προθεσμία και έτσι θα απολογηθεί την Τετάρτη επί των κατηγοριών που τον βαρύνουν.
Ο Λιγνάδης μετήχθη και αποχώρησε από τα δικαστήρια με τις χειροπέδες και χωρίς να μιλήσει.
Στη συνέχεια επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου θα παραμείνει, ενώ εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες.
Ο δικηγόρος του δεν προχώρησε σε δηλώσεις ωστόσο έχει ήδη δώσει το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του συνηγόρου του Νίκου Γεωργουλέα «ο κ. Λιγνάδης είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής στις εξηγήσεις του, με οργανωμένη σκέψη».
Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου με ένταλμα του ανακριτή, καθώς εις βάρος του υπάρχουν καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλικές κακοποιήσεις.
Οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν σε επιβεβαίωση των καταγγελιών των θυμάτων με εξέταση μαρτύρων και απήγγειλαν σε βάρος του κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατ εξακολούθηση. Οι περιπτώσεις που τον βαρύνουν είναι δύο. Η πρώτη αφορά την καταγγελία του 25χρονου ο οποίος ανέφερε ότι βιάστηκε σε ηλικία 14 χρόνων και η δεύτερη αφορά την κατάθεση μιας γυναίκας η οποία όπως προκύπτει, γνώριζε πολλά για την ιδιωτική ζωή του γνωστού σκηνοθέτη.
Σύμφωνα με τον νόμο , ο κατηγορούμενος σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα θα πρέπει εντός πενθημέρου από την έκδοση, να έχει απολογηθεί και να έχει αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση. Έτσι, μετά την απολογία του, Ανακρίτρια και Εισαγγελέας θα κρίνουν με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κατηγοριών που βαρύνουν τον καλλιτέχνη αν θα κριθεί προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής ή ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλειστό το μονοπάτι για τη Μονή Στομίου
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Για ψευδείς δηλώσεις εκτάσεων σε νησιά από παραγωγούς στην Κρήτη
Τι κατήγγειλε η νεαρή κοπέλα
Μία από τις προτάσεις έχει σχεδιαστεί από Ελληνίδα γραφίστρια
Τι αλλάζει στις δύο γραμμές
Το χρονικό της υπόθεσης
Ηλικίας από 14 έως 17 ετών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η στιγμή της σύγκρουσης καταγράφηκε από κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο ταμπλό του ταξί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.
Οι φλόγες επεκτάθηκαν και στα δέντρα δίπλα στον αυτοκινητόδρομο
Πρεμιέρα σήμερα για το επιχειρησιακό σύστημα της ΕΛΑΣ
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και γονείς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.