- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Θεσ/νικη: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί εντός της ΔΕΘ
Το εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ κατά της Covid-19, στην πλήρη ανάπτυξή του θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα
Οι πρώτοι εμβολιασμοί, στο εμβολιαστικό κέντρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, άρχισαν - Θα αναπτυχθεί πλήρως τον Μάρτιο
«Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί: Καλή αρχή», φώναξαν από μακριά περαστικοί από τον χώρο της ΔΕΘ σ' ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που μόλις έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και βγήκε αγκαζέ από το εμβολιαστικό κέντρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
«Χαίρομαι πάρα πολύ που ήρθε η στιγμή», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 75χρονη κυρία Νίκη εξερχόμενη από τον χώρο του εμβολιασμού, ενώ ο σύζυγος της, ο 77χρονος κύριος Γιώργος, βιάστηκε να προσθέσει στα λεγόμενα της συζύγου του: «Ανυπομονούσαμε πότε θα έρθει η ώρα να πάμε να κάνουμε το εμβόλιο!».
Παρά το τσουχτερό κρύο, που έφερε μαζί της τα τελευταία 24ωρα η κακοκαιρία «Μήδεια», οι πολίτες άνω των 75 ετών ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους, από τις 8 το πρωί, προκειμένου να εμβολιαστούν. Ντυμένοι χοντρά, φορώντας μάσκες προφύλαξης και κρατώντας αποστάσεις έφτασαν είτε με ταξί, είτε με Ι.Χ. αυτοκίνητα, συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους ή από συγγενικά τους πρόσωπα στην είσοδο του περιπτέρου 13 και περίμεναν από τον φύλακα να ελέγξει τα έγγραφα ώστε να περάσουν στον κυρίως χώρο.
Σε δεύτερο στάδιο, οι πολίτες που είχαν κλείσει ηλεκτρονικά τα ραντεβού τους, βρίσκονταν μπροστά από τα γκισέ των γραμματειών, όπου συμπλήρωναν μία αίτηση, την οποία ακολούθως παρέδιδαν στους γιατρούς και προχωρούσαν στον εμβολιασμό, ενώ για τους συνοδούς υπάρχει ειδικός χώρος αναμονής.
Το εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ κατά της Covid-19, στην πλήρη ανάπτυξή του θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα καθώς η συνολική του έκταση θα φτάνει τα περίπου 12.000 τ.μ. (στα περίπτερα 13 και 15). Σήμερα, πρώτη ημέρας λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου, ξεκίνησαν 24 εμβολιαστικές γραμμές, με 48 γιατρούς υπό την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Το εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ θα αναπτυχθεί πλήρως τον Μάρτιο, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, στον χώρο. Η δυναμικότητά του θα ξεπερνάει τους 6000 εμβολιασμούς την ημέρα και τους 150.000 εμβολιασμούς τον μήνα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.