Ελλαδα

Emvolio.gov.gr: 21.663 νέοι εμβολιασμοί για κορωνοϊό | 10.02.2021

Πόσοι πολίτες έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση - Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για 60 - 64 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλια για τον κορωνοϊό
Εμβόλια για τον κορωνοϊό © EPA/Javier Cebollada

Συνολικά 21.663 εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία στο emvolio.gov.gr.

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 21.663 εμβολιασμοί για κορωνοϊό στην Ελλάδα, βάσει των στοιχείων που υπάρχουν διαθέσιμα στο emvolio.gov.gr.

Από την έναρξη της επιχείρησης «Ελευθερία» έχουν γίνει 459.535 εμβολιασμοί για Covid-19. Συνολικά 353.412 πολίτες (+8.122) έχουν λάβει την 1η δόση, με 106.123 (+13.541) να έχουν ολοκληρώσει και τη δεύτερη.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό σε ηλικίες 60 - 64 ετών. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης διευκρίνισε ποιοι δεν θα λάβουν sms παρόλο που γράφτηκαν στην άυλη συνταγογράφηση. Οι εμβολιασμοί στα άτομα ηλικίας 60 - 64 ετών θα γίνουν αποκλειστικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021  τα άτομα ηλικίας 75 - 79 ετών μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν. Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα κάνει είτε το εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna. Σε αυτές τις δύο νέες ηλικιακές ομάδες οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 15 Φεβρουαρίου.

Emvolio.gov.gr: Δείτε τον πίνακα με την πορεία των εμβολιασμών για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

emvoliasmoi-ellada-emvolio-koronoios-10-02.jpg

Κυριάκος Μητσοτάκης - Εμβολιασμοί για κορωνοϊό: Μέχρι το Πάσχα θα έχουν κάνει το εμβόλιο οι περισσότεροι άνω των 60 ετών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, έκανε ξεχωριστή αναφορά στους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, έχοντας επισημάνει νωρίτερα ότι «βλέπουμε το τέλος του τούνελ».

«Στο πιο κρίσιμο ζήτημα που είναι του εμβολιασμού, το μήνυμα είναι σαφές και ξεκάθαρο. Είναι μια μεγάλη επιτυχία για τη ελληνική δημόσια διοίκηση. Τα εμβόλια μας επιτρέπουν ότι όταν θα φτάσουμε στο Πάσχα τα πράγματα θα είναι καλύτερα» εξήγησε ο πρωθυπουργός, την ώρα που έγιναν άλλοι 20.307 εμβολιασμοί πολιτών για κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Και συμπλήρωσε: «Μέχρι το Πάσχα θα έχουμε εμβολιάσει ένα μεγάλο μέρος των πολιτών άνω των 60 ετών. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι καθώς θα μπαίνουμε στην άνοιξη και η οικονομία θα πρέπει να ανοίγει, θα έχουμε τουρισμό πίσω, θα αφήνουμε πίσω την πανδημία».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά στα χέρια του τον χάρτη για τον κορωνοϊό του ECDC: «Βλέπουμε το τέλος του τούνελ, το Πάσχα θα είναι διαφορετικά» δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά στα χέρια του τον χάρτη για τον κορωνοϊό του ECDC: «Βλέπουμε το τέλος του τούνελ, το Πάσχα θα είναι διαφορετικά» δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ © EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Όσο περισσότερα εμβόλια έχουμε, τόσο περισσότερα μπορούμε να κάνουμε» είπε ακόμη, υπογραμμίζοντας ότι καλά έκανε η Ευρώπη και αγόρασε τα εμβόλια μαζί. «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως υπήρξαν καθυστερήσεις στην παράδοση» δήλωσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ