Visual Browsing

Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν - Κρίσιμη σύσκεψη αύριο Δευτέρα

Σχολείο
Σχολείο © EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Rapid Test και κλιμακωτή προσέλευση των μικρών μαθητών, στο τραπέζι
  • A-
  • A+
0
Κρίσιμη είναι και η αυριανή σύσκεψη όπου θα εκτιμηθούν οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί για το άνοιγμα των σχολείων

Δεδομένο θεωρείται το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου με την κυβέρνηση να έχει λάβει τις σχετικές αποφάσεις βάσει των οποίων ανακοινώθηκε και το προληπτικό lockdown της μιας εβδομάδας που ξεκίνησε από το πρωί της Κυριακής. Κρίσιμη είναι και η αυριανή σύσκεψη όπου οι ειδικοί επιστήμονες θα συνεδριάσουν με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για την εκτίμηση του σχεδίου που έχει αποφασιστεί.

Οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο της απόφασης για άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θέτουν επι τάπητος το σχέδιο με τα μέτρα που θα εφαρμοστούν προκειμένου να καταστεί εφικτή η ομαλή επανέναρξη και η ασφαλής λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Rapid Test και κλιμακωτή προσέλευση των μικρών μαθητών

Στη σύσκεψη οι ειδικοί εμπειρογνώμονες, με γνώμονα το σκληρό Lockdown της μιας εβδομάδας που αναμένεται να συμβάλλει περαιτέρω στη μείωση της διασποράς, θα εξετάσουν από κοινού με την υπουργό Παιδεία το σχεδιασμό στον οποίο μεταξύ άλλων  προβλέπεται η διενέργεια rapid test στους μαθητές λυκείου και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σχετικα
Κακοκαιρία: Εγκλωβισμένοι μαθητές σε σχολείο στην Αλεξανδρούπολη
Κακοκαιρία: Εγκλωβισμένοι μαθητές σε σχολείο στην Αλεξανδρούπολη

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η δημιουργία πλατφόρμας, στην οποία θα εγγράφονται μαθητές και καθηγητές που επιθυμούν να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό.

Επίσης θα εξεταστεί και η δυνατότητα εφαρμογής σχεδίου διαφοροποίησης των ωρών  έναρξης και ολοκλήρωσης των μαθημάτων και να χρησιμοποιηθούν όλες οι είσοδοι των σχολείων έτσι ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός.

Αυτό αφορά κυρίως τους μικρούς μαθητές, όπου υπενθυμίζεται υπήρξαν προβλήματα με τους συνοδούς τους τόσο κατά τις ώρες άφιξης όσο και κατά τις ώρες αναχώρησεις.

Σχετικα
Ελβετία - Κορωνοϊός: Άρση lockdown την 1η Μαρτίου 2021
Ελβετία - Κορωνοϊός: Άρση lockdown την 1η Μαρτίου 2021

Άνοιγμα σχολείων στις 11 Ιανουαρίου

 

Το πρωί της Κυριακής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας ήταν σαφής δηλώνοντας πως τα σχολεία, όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν τη Δεύτερα 11 Ιανουαρίου. Όπως μάλιστα σημείωσε η απόφαση που ελήφθη το Σάββατο εντάσσεται σε αυτόν ακριβώς το σχεδιασμό.

Μιλώντας στον Σκάι, επισήμανε πως η απόφαση ήταν μια κίνηση προληπτική για να ανοίξουν τα σχολεία σε μια εβδομάδα με ασφάλεια, ενώ ανέφερε ότι διευκολύνονται και οι ειδικοί επιστήμονες ως προς τη έρευνα των στοιχείων και της κατάστασης που θα είναι βελτιωμένη.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να επαναλάβει πως μαζί με τα σχολεία θα ανοίξουν και οι δραστηριότητες που λειτούργησαν μέσα στις γιορτές και οι οποίες από σήμερα βρέθηκαν ξανά μεταξύ αυτών που έχουν παύσει.

Μετέφερε δε και τη δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας και για μέρα ανακούφισης και εντός του 2021 «πάντα με σύνεση, λογική και ανθρωπιά».

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το Σάββατο ένα πιο σκληρό Lockdown αίροντας την απόφαση που είχε εφαρμοστεί στις εορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς όπως για παράδειγμα το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5