Lockdown: Ποιος αριθμός κρουσμάτων θα οδηγήσει σε άρση των μέτρων
Τι δήλωσε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος
Υποδιπλασιασμός των κρουσμάτων κορωνοϊού πρέπει να παρατηρηθεί για να αρθεί το lockdown, σύμφωνα με τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο.
Για τον ιδανικό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού που θα οδηγήσει σε άρση του lockdown μίλησε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως «φαίνεται ότι έχει αρχίσει και ελαττώνεται ο ρυθμός αύξησης. Ωστόσο, οι θάνατοι κι οι διασωληνώσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Η άρση των μέτρων του lockdown είναι περίπλοκο θέμα και θα φανεί μετά το Σαββατοκύριακο πως έχει πάει η εφαρμογή των μέτρων». Ερωτηθείς για το ποιος είναι ένας καλός αριθμός κρουσμάτων για την άρση, ανέφερε ότι «θα περίμενα έναν υποδιπλασιασμό των κρουσμάτων για να πω ότι έχει πετύχει η απαγόρευση. Είναι απρόβλεπτος ο ιός, δεν ξέρεις πού θα σου σκάσει. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων αφορά σε ενδοοικογενειακή μετάδοση απλώς αφορά μια οικογένεια και δεν γίνεται μεγαλύτερη διασπορά».
Ως προς τις χθεσινές συγκεντρώσεις διαδηλωτών και αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, σημείωσε πως «προφανώς κάθε συγκέντρωση είναι επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει διασπορά του ιού».
Καταλήγοντας, αναφορικά με την πιθανότητα άρσης και επιβολής lockdown, είπε ότι «δεν μπορεί κανείς να προβλέψει εύκολα το ενδεχόμενο του "ακορντεόν", εξαρτάται από τη συμπεριφορά της δική μας και του ιού. Είναι, όμως, ένα σενάριο».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τα ουρλιαχτά νεαρής γυναίκας για τον αδελφό της που κινδύνευσε
Δείτε την αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή
Κινητοποίηση του Δήμου Περάματος μετά την πυρκαγιά, με αιτήματα δεύτερη έξοδο διαφυγής και ασφάλεια
Καταγγελίες πολιτών για πολύωρη διακοπή ρεύματος και απουσία ενημέρωσης
Οι μεγαλύτερες τιμές καταγράφονται ήδη από τον Μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’50
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αύριο στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης – Σύσκεψη στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Live η πορεία των φαινομένων
Λόγω των πλημμύρων και κατολισθήσεων - Θα ισχύσει για 3 μήνες
Βροχοπτώσεις που έφτασαν τα 64 χιλιοστά προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.
Ενεργοποιούνται διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.